Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárány osso bucco

Bárány osso bucco
Bárány osso bucco
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapi meglepetés (magamnak).

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, és kevés felforrósított olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, majd kiszedjük.
  2. Két kanál olajon megpirítjuk a hagymát. A szárzellert, sárgarépát és fokhagymát is apró kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk, azzal további 2-3 percig pároljuk.
  3. Az elősütött hússzeleteket a zöldségek közé dugjuk, felöntjük a rozéval, és addig forraljuk, míg elszáll az alkoholtartalma, majd az alaplevet is hozzáöntjük, a rozmaringot hozzáadjuk, és 150 fokos sütőben lefedve fél órát pároljuk.
  4. Fél óra elteltével levesszük a fedőt, a raguhoz keverünk 2 ek paradicsomsűrítményt, és további 10-15 percig pároljuk, míg a ragu besűrűsödik.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 647
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

báránysült paradicsomos raguval, sült báránycomb, báránycomb raguval

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alessandria
Alessandria Sun, 2017-10-01 16:11

Köszönöm ezt a nagyon finom receptet! (Zellert kihagytam, mert nem volt itthon, de mit sem rontott az izén). Kuszkuszt ettünk hozzà. Tökéletes. Màskor is el fogom késziteni.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2017-10-01 16:28

Kedves Alessandria!
Örülök, hogy tetszett a recep. Még egy gondolat a kuszkusz mellé, és illik a bárányhoz is szerintem, ha megszórom egy gránátalma magjaival. Látványos és kiemeli a bárány ízét. Köszönöm a visszajelzést.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-08-22 15:36

Orulok, ha tetszik a recept. Mondjuk en nem megyek olre a baranyert, de ez a bari nagyon jo volt. Ezen kivul meg csak barany gerincet sutottem mentaval, az is finom volt. Mindenkeppen erdemes kiprobalni. Udv: Evi neni

erabera7
Erabera / erabera7 Fri, 2014-08-22 02:43

Nagyon klassz recept, Evi neni!! Orulok, hogy bementettelek a kedvenc szakacsaim koze. :)
Mar hetek ota nezegetem a csontos baranyhusokat a boltban, de eddig meg nem talaltam olyan receptet, ami tetszett volna, ezert nem is vettem soha. De azt hiszem, ezt kiprobalom, a ferjem is regota vagyik mar egy jo baranyhusis foetelre!

1187
bárányhús 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
olívaolaj 4 ek
vörösbor 3 dl
alaplé 2 dl
rozmaring 2 szál
sűrített paradicsom 3 dkg