Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárány-raguleves mentás galuskával

Bárány-raguleves mentás galuskával
Bárány-raguleves mentás galuskával
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép bárányoldalas jött szembe velem a minap, az egyik kedvenc METRO áruházamban. Rögtön összebarátkoztunk. Már ott levesnek képzeltem el, de egy kicsit másképp. Volt otthon mentám...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csak a szokásos. Illatos, gyümölcsös, száraz fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk. A hagymákat tisztítjuk, finomra vágjuk. A mentát apróra vágjuk.
  2. Az oldalast daraboljuk, a dagadót kockázzuk.
  3. Felforrósítjuk az olajkeveréket, és a zöldségeket, illetve a húst együtt lepirítjuk.
  4. Felhúzzuk vízzel, sóval, borssal, leveskockával, chilivel ízesítjük.
  5. A tojásból, a lisztből, a mentából, sóból és borsból galuskatésztát készítünk. Beleszaggatjuk a levesbe.
  6. Utána vízzel kikevert liszttel kicsit besűrítjük, a citromlével és a "hőkiegyenlített" tejföllel ízesítjük, az ízét sóval, borssal beállítjuk.
  7. A maradék apróra vágott mentalevéllel a tetejét megszórjuk, kevés tejföllel és egy félrerakott menta ágvéggel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 308
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

zöldséges bárányleves mentás galuskával, fűszeres raguleves mentagaluskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

440
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
halványító zeller 2 közepes szár
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
menta 1 marék
chili 1 db
citromlé 1 citromból nyert
bárányhús 1 dkg
leveskocka 1 db
tojás 1 db
tejföl 175 g
olívaolaj 0.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l