Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárányborda fűszerkéregben

Bárányborda fűszerkéregben
Bárányborda fűszerkéregben
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a Gusto magazin egyik számában tetszett meg, bár végül változtattam néhány ponton az elkészítése során.
Fontos, hogy nagyon fiatal, lehetőleg új-zélandi bárányból készítsük, ami már önmagában is finom, azonban ezt a fűszerkéreg teszi igazán különlegessé.

hozzávalók / 4 adag

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

ajánlat

Köretként illik hozzá a párolt ceruzabab vagy a cukorborsó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszerkéreghez a jól megmosott fűszernövényeket és a fokhagymát összeaprítjuk, majd egy edénybe tesszük. A kis kockákra vágott száraz(!) kenyeret és a vajat hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk és masszává dolgozzuk.
  2. Előkészítjük a báránybordát: óvatosan, egy éles kés segítségével lefejtjük a húsról a faggyús részeket, majd feldaraboljuk úgy a bordákat, hogy 4-5 borda jusson az egyes darabokba. A bordák között kissé bevagdossuk a húst.
  3. A húst sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőbe tesszük a vajat és a báránybordák mindkét felét, kérget képezve, 1-2 percig sütjük.
  4. A báránybordákat a húsos felével felfelé tepsibe helyezzük és egy-egy evőkanál dijoni mustárral vékonyan bekenjük. A fűszeres masszát a mustáros részeken egyenletesen elosztjuk és jól belenyomkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt médiumra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 46 473
elküldve: 8
receptkönyvben: 186
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salumeria
Kornél / salumeria Tue, 2012-09-18 13:55

Kedves Macska,

Az Új-Zélandi bárány kb. másfél éves, mire levágják! Az már majdnem birka...
Ha finom bárányt akarsz készíteni kizárólag MAGYAR bárányhúst vegyél, amelyet 4-5 hónapos korában vágnak. Meg fogsz döbbenni, mekkora a különbség...

920
bárányborda 70 dkg
vaj 5 dkg
dijoni mustár 4 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 5 szál
borsikafű 5 szál
zsálya 1 csokor
rozmaring 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
vaj 10 dkg
kenyér 4 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint