Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárányborda mentás-bazsalikomos pesztóval

Bárányborda mentás-bazsalikomos pesztóval
Bárányborda mentás-bazsalikomos pesztóval
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért ilyen összetett ez a recept, mert egyedül a báránysült nem ebéd:), itt minden kiegészíti egymást. A fotón a pesztó azért nem zöld színű, mert nem volt itthon zöld bazsalikom, csak lila.

hozzávalók / 4 adag

A pác

A hús

A pesztó

A saláta

A burgonya

Szólj hozzá!

elkészítés

A pác

  1. Elkészítjük a páclét, összekeverjük a hozzávalókat, és beletesszük a húst úgy, hogy minden darabot egyformán érjen a páclé. Én egy speciális zacskóba szoktam tenni, amit légmentesen le lehet zárni, és nem csöpög.
  2. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.

A hús

  1. A sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, jól letörölgetjük, amennyire szárazra csak lehet. Közvetlen a sütés előtt sózzuk, borsozzuk.
  2. Két nagy serpenyőben olajat forrósítunk (ha ezt az adagot készítjük, és azt akarjuk, hogy minden kb egy időben készüljön el), ha már elég forró, beletesszük a húst, és nagy lángon mindkét oldalát 3-4 percig sütjük.
  3. Kiszedjük, melegen tartjuk.

A pesztó

  1. A bazsalikomról és a mentáról leszedjük a leveleket, összevágjuk. Az összes hozzávalót robotgéppel összeaprítjuk, tálalásig félretesszük.

A saláta

  1. A paradicsomokat negyedeljük, a lilahagymát vékony karikákra vágjuk, a mentát hozzákeverjük, olívaolajjal leöntjük.
  2. Csak tálalás előtt sózzuk.

A burgonya

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, amikor már majdnem kész, leszűrjük.
  2. Tepsibe tesszük, jól megkenegetjük az olajjal, hogy mindenhova kerüljön, forró sütőben sütjük, amíg kicsit meg nem pirul. (Én 300 fokos sütőben sütöttem grill programon, 15 percig. Ha ilyen nincs, akkor a legmagasabb hőfokra tegyük a sütőnk. :)
  • sütési hőfok: 300°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 626
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bárány pesztóval és salátával, pácolt bárányborda, citromos mentás borda

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1002
olívaolaj 6 ek
citromlé 1 citromból nyert
menta 1 ek
bárányborda 1000 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
menta 15 szál
bazsalikom 1 csokor
dió 1 marék
parmezán sajt 20 g
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 2 teáskanál
1.2 teáskanál
koktélparadicsom 30 dkg
lila hagyma 1 kis db
menta 1 ek
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
burgonya 400 g
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint