Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárányborda petrezselymes-citromos-rózsaborsos fűszervajjal

Bárányborda petrezselymes-citromos-rózsaborsos fűszervajjal
Bárányborda petrezselymes-citromos-rózsaborsos fűszervajjal
18 perc / előkészület: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az önmagában is zamatos báránybordát feldobja az izgalmas fűszervaj. Bátran kísérletezzünk más ízekkel is!

hozzávalók / 4 adag

A bárányhoz

A fűszervajhoz

  • 15 dkg vaj (puha, szobahőmérsékletű vaj legyen)
  • 2 teáskanál petrezselyem (apróra vágva)
  • 1 teáskanál citromhéj (reszelt)
  • 1 teáskanál rózsabors (összetörve)
  • ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

Fűszervaj

  1. Az összes hozzávalót elkeverjük, majd egy műanyag fóliában hengerré formázzuk, és szorosan feltekerjük.
  2. A mélyhűtőbe tesszük kb. 15 percre, hogy kissé megdermedjen, és vágható legyen.

Bárány

  1. Magas lángon hevítjük az olajjal kikent grillserpenyőt. A bordákat papírtörölközővel szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalon 1-1 perc alatt megpirítjuk: ekkor rózsaszínűre sül a belseje.
  2. Még forrón ráteszünk egy darab vajat, és azonnal tálaljuk, például sült paradicsommal.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 141
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszervajas báránysült, citromos fűszervajjal tálalt bárányborda, bárányborda citromos-fűszeres vajjal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iverson3
Iverson3 / iverson3 Sun, 2014-12-21 22:22

Szia!
Nagyon jó kis recept, elképzelhető, hogy karácsonyi menü lesz belőle. A kérdésem már csak az lenne, hogy a sült paradicsomot te hogy csinálod? Mert sok recept van itt, de a tied nagyon ínycsiklandozóan néz ki... Az aszalt paradicsom recepted megtaláltam, de azért annyira nem kéne kiszárítani, kérlek segíts! :)
Köszi és kellemes ünnepeket!

Coook
Coook / Coook Tue, 2014-12-23 10:36

szia, remélem, nem késő a válasz. A paradicsommal csak annyit csinálok, hogy átforgatom olívaolajban, és kb 1 órára sütőbe teszem, úgy 180-190 fokra. Amikor kirepedezik, akkor jó, addigra koncentrálódnak az édes ízek. Sózni, borsozni pedig utólag is lehet. Boldog Karcsonyt!

642
bárányborda 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 ek
vaj 15 dkg
petrezselyem 2 teáskanál
citromhéj 1 teáskanál
rózsabors 1 teáskanál
0 ízlés szerint