Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránycomb fehérborban baconös spárgával

Báránycomb fehérborban baconös spárgával
Báránycomb fehérborban baconös spárgával
140 perc / előkészület: 40 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettem volna kipróbálni a báránycombot egészben megsütve is. Nagyon kellemes lágy íze van, ez a pác nagyon jól beszívódik a husiba, és végre egy kicsit más, mint a megszokott rozmaringos bárány. Mi nagyon szeretjük a bárányhúst, ajánlom mindenkinek, aki kedveli a keleties ízeket.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

ajánlat

Keleti ízvilágot kedvelőknek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A báránycombot alaposan besózzuk, mindenhol jól bedörzsöljük a sóval, és közben elkészítjük a pácot.  
  2. Megolvasztjuk a vajat, és hozzátesszük a gyömbért, a borsot és a fokhagymát, valamint egy fél citrom levét.
  3. Jó alaposan bekenjük vele a combot, és egy éjjelre lezárt zacskóban hűtőbe tesszük, és pácoljuk.
  4. Kivesszük, és serpenyőben kevés zsíron kérget sütünk rá pár perc alatt minden oldalon.
  5. Miután minden oldalát megpirítottuk, felöntjük fehérborral. Előmelegített forró sütőben először lefedve sütjük 30 percet, utána lefedés nélkül 45 percet pirítjuk.
  6. Ezt követően kivesszük, és fél órát pihentetjük, csak ezután szeleteljük vékony szeletekre, és a fehérboros pecsenyeléből locsolhatunk a már felszeletelt sültre.
  7. Amíg a hús pihen, elkészítjük a spárgát. A zsenge spárgát megmossuk, és levágjuk a szárazabb végeket.
  8. Kicsit megsózzuk, és borsozzuk, baconbe csavarjuk 4-es csomagokban, és kizsírozott tepsiben kevés fehérborral (3-5 ek), meglocsoljuk, 15 perc alatt kész. Egyszer megfordíthatjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 573
elküldve: 7
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

báránysült, keleties báránycomb spárgakörettel, baconba csavart spárga sült báránycombbal, fehérborban sült pácolt bárány

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubek06
bubek06 Sun, 2013-03-10 18:20

joooooo lesz husvétra!! majd megirom mit szolt a csalàd :o)) koszi a recit!

zsempi
zsempi / zsempi Mon, 2012-11-05 13:11

ez isteni volt. hanyattvágta magát a család, pedig fenntartásai voltak ebéd előtt. köszi!

1164
bárányhús 1.5 kg
0 ízlés szerint
vaj 2 ek
gyömbérpor 1 ek
négyszínű bors 1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
sertészsír 2 ek
fehérbor 2 dl
zöldspárga 1 csomag
bacon 25 dkg
fehérbor 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint