Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránycomb parajos túróval töltve

Báránycomb parajos túróval töltve
Báránycomb parajos túróval töltve
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár ezt a fogást is elkészíthetjük az ünnepi asztalra burgonyával vagy rizskörettel, de friss salátával is kitűnő.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A töltelékhez

​A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk.
  2. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát és a rozmaringot is, beleaprítjuk, és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap a serpenyőbe tesszük a vajat, rádobjuk a parajleveleket (használhatunk fagyasztottat is), megfonnyasztjuk három gerezd összeaprított fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Miután a paraj megpárolódott, félretesszük hűlni.
  4. Közben a túrót villával összetörjük. Miután a paraj kissé meghűlt, hozzáforgatjuk a túróhoz, megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük.
  5. A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat, és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a parajos túrót. Feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük a végeit, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
  6. Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat pici olajjal, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
  7. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük. Természetesen, ha nincs Pataki tálunk, akkor egy tepsiben alufóliával letakarva párolva sütjük, majd a sülési idő vége felé levesszük a fóliát, és hagyjuk, hogy megpiruljon.
  8. Tálalhatjuk rizskörettel, burgonyával. Én friss salátát választottam hozzá.
  9. A salátát megmossuk, majd lecsepegtetjük, papírtörlővel megszárítgatjuk, és nagyjából egyforma méretűre tépkedjük.
  10. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, a paprikát, retket és az újhagymát felszeleteljük. Az egészet egy nagyobb tálba tesszük.
  11. Egy kisebb edényben vagy egyszerűen egy kis befőttes üvegben elkészítjük a salátához az öntetet. Az extra szűz olívaolajhoz keverjük a mustárt és a citromlevet, megsózzuk, hozzáadunk egy csipetnyi őrölt köményt és fehérborsot, az egészet egyneművé keverjük, majd meglocsoljuk vele a salátát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 505
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

parajos túróval töltött bárány, töltött báránycomb salátával, spenótos túróval töltött báránycomb salátával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1451
bárányhús 40 dkg
fokhagyma 3 gerezd
szőlőmagolaj 1 dl
rozmaring 1 szál
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
spenót 15 dkg
vaj 3 dkg
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tehéntúró 10 dkg
fejessaláta 1 közepes fej
paradicsom 4 db
kápia paprika 1 közepes db
újhagyma 3 közepes db
retek 3 db
olívaolaj 0.5 ek
mustár 1 kk
citromlé 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 csipet
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint