Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránycsülök padlizsántortával, balzsamecetes céklával

Báránycsülök padlizsántortával, balzsamecetes céklával
Báránycsülök padlizsántortával, balzsamecetes céklával
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Részleges mélyhűtő-takarítás volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aznap ez egy igazi, egyszemélyes szimfónikus zenekar volt.
Minden hangszeren játszottam.
Inkább nem részletezném...
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, pihentetjük.
  2. A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk. Az olíva- és a napraforgó olaj keverékén lepirítjuk. A felénél hozzáadjuk a vörös-, illetve fokhagymát.
  3. A padlizsánt szeleteljük, lesózzuk, 1/2 óra állás után lemossuk, majd bő olajban kicsit elősütjük.
  4. A paradicsomot hajszálvékonyra szeleteljük.
  5. A céklát megmossuk, és a sütőben héjában megsütjük 1-1,5 óra alatt (a csülök mellett külön tepsiben), ha kész hámozzuk, kockázzuk.
  6. A burgonyát a héjában megfőzzük, hámozzuk, majd kb. 5 mm vastagra szeletejük.
  7. A pirított zöldségeket az alatta lévő olajjal együtt tepsibe tesszük, rátesszük a rozmaringot, arra pedig a báránycsülköt. Fóliával betakarjuk, kevés vízzel felengedjük.
  8. 180 fokon pároljuk kb. 1 és 1/2 órát, majd kitakarjuk, és a hőt kissé visszavéve, készre sütjük.
  9. Közben egy nagyobb kiszúróba rétegezzük a paradicsomot, a burgonyát és a padlizsánt.
  10. Rétegenként kicsit sózzuk, borsozzuk, a csülök mellett egy külön tepsiben 30-40 perc alatt összesütjük.
  11. Ha már minden majdnem kész, akkor egy kevés olívaolajon a cukrot karamellizáljuk, rajta a kockázott céklát megpirítjuk, balzsamecettel meglocsoljuk, és azt elpárologtatva róla, visszakaramellizáljuk.
  12. Én így tálaltam.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 391
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült bárány padlizsánnal és balzsamecetes céklával, báránycsülök zöldségágyon céklasalátával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salumeria
Kornél / salumeria Wed, 2011-10-19 18:50

bocsi, egy észrevétel: 4 főre 1 db báránycsülök meglehetősen karcsú... nem elírás az az 1db?

z1
z1 / z1 Sun, 2012-04-01 04:49

...csak most olvasom.
Igazad lehet:))))
De lehet, hogy nem én írtam el hanem...

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-04-06 21:55

Ugyan,ilyesfajta kételyek nem állhatnak "rügyet fakasztó kapcsolatunk" elébe:-)
Nekem is vehetnél új tányérokat, a minap jöttem rá,undorítóak a tányérjaim...
Épp az ingatlanvásárlás szakaszába léptünk,ha valaha elkészül az új konyhám,bizony újítom a tányérjaimat is,addig gyűjtök rávalót:)vagy kérek tőled kölcsön?
Zska.

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-04-06 20:04

Hehe,pogiszaggató,úgy már igen!Köszike:)
a királylány:)
ne etessél,nem is vettél új tányérokat:)

z1
z1 / z1 Wed, 2011-04-06 20:15

Te Zsuzsika!
Ne bosszants!
Ne akard, hogy bimbódzó kapcsolatunk közé álljon, az általad táplált kétely.
Már ami a tányérvásárlást illeti:)
Vagy annak okát.
Nem vagyok hazudós.
Sőőőőőt lopós sem.
Kultúrsertés lennék, vagy mifene.
Z.

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-04-06 19:38

Ezt nem értem,vagy nálunk másképp hívják?:"Közben egy nagyobb kiszúróba rétegezzük a paradicsomot," vagy nagyon fáradt vagyok?
Zska

z1
z1 / z1 Wed, 2011-04-06 19:46

...kiszúró, pogácsaszaggató, izé, bigyó, valami, miegymás.
Nem mindegy?
Egyről beszélünk.
Z.

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-04-06 19:32

Wáááá,ismét csak a képre néztem rá,és rögtön tudtam,te vagy az!!!,nagyon király vagyok,nem?:D
Miért hiszem azt, hogy minden általad elkészített csodamű nekem túl nagy kihívás?pedig nem vagyok betojva a konyhában,de mindig olyan alapanyagokkal dolgozol,ami különleges számomra, vagyis nem mindennapi...
Le kell vetkőznöm ezt a hülyeségemet azt hiszem!
Minden hangszeren játszottál?Akkor beleittál mindenbe ami otthon volt?pezsgő,pálesz,bor?vagy azt hogy kell érteni?:-):-):-):.):-)
Üdv.:Zsuzsika

z1
z1 / z1 Wed, 2011-04-06 19:43

...basszus!
Pont Miattad vettem másik tányérokat és tálaltam másképp.
Ez azért durva!
Már a múltkor is "megszóltál" a kiismerhetőségem miatt:)))
Az itallal majdnem belenyúltál.
De a sört kihagytad:)))
Z.
Ui: Király az nem, de esetleg királylány az igen.
Az alapanyagok?
Ugyan.
Lazíts és főzz!
...nem mindegy, hogy mit?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-04-06 18:15

Hmmm, nagyon finom lehet!:)) Figyelem már a húsvétra való recepteket, ez is esélyes lehet!:) A legjobbakat: Mrs Smith

1080
bárányhús 60 dkg
cékla 1 db
padlizsán 1 kis db
paradicsom 1 db
burgonya 1 db
sárgarépa 1 kis db
zeller 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 2 szál
napraforgó olaj 1 dl
olívaolaj 2 dl
barna cukor 1 ek
balzsamecet 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint