Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránycsülök roppanós zöldségekkel

Báránycsülök roppanós zöldségekkel
Báránycsülök roppanós zöldségekkel
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyre gyakrabban kapható, viszonylag olcsó alapanyag a báránycsülök. Az étel sikere erősen alapanyagfüggő, ha lehet válasszunk hozzá fiatal állatot, ropogós növényt és szép bort….
Ne kapkodjuk el a párolást, a húsnak szinte omlania kell…

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Biztos választás lehet pl. egy Pinot Noir, de a „vékony” köret miatt ne a „keményvonalas” fajtából válasszunk..
Bortipp : St. Andrea - A kutyafáját 2007 ( Pinot Noir alapú cuvée )

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajból, friss rozmaringból, kakukkfűből, apróra vágott fokhagymából, frissen őrölt tarkaborsból és sóból  pácot készítünk.
  2. A  báránycsülköket (lehetőleg egy éjszakán át) a hűtőben pácoljuk.
  3. Az így előkészített csülkökre forró serpenyőben hevített kevés olívaolajon kérget sütünk, közben pár ág rozmaringot, fokhagymát, salottahagyma darabokat dobálunk mellé.
  4. A bronzosra sült csülkök alá (lehetőleg a később az étel mellé kínált) vörösbort öntünk, majd lefedve kb. 10 percig együtt pároljuk.
  5. Vizet öntünk a csülkökhöz, és kb. 1-1.5 óra alatt (vagy amennyi szükséges) puhára pároljuk.
  6. Ezalatt előkészíthetjük a zöldségféléket: cukkínit, fehér-és sárgarépát, nagyobb darab salotta-vagy lilahagymát, piros paprikát, vagy bármit, ami frissen kapható…
  7. Ha a báránycsülök megpuhult, a megfelelő sorrendben az edénybe dobáljuk a zöldségeket (a cukkínit csak az utolsó pillanatban), és összerázogatva roppanósra pároljuk.
  8. A csülköket és a zöldségeket kivesszük, majd az ételt a besűrített lével leöntve azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 974
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

M.Zs.

Mióta szakács: 2008.08.18.
11 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1009
bárányhús 120 dkg
vörösbor 3 dl
cukkini 2 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
salottahagyma 2 közepes db
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint