Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárányfilé baconös zöldbabbal

Bárányfilé baconös zöldbabbal
Bárányfilé baconös zöldbabbal
34 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors és finom húsétel.  Én burgonyatallérral tálatam, de a hercegnő burgonya is nagyon illik hozzá.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A filéket mossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpuccoljuk.

  2. 2 ek olajhoz hozzáadjuk a citromlét, 2 gerezd fokhagymát átpréselve, és 2 ág rozmaringot apróra vágva, jól elkeverjük. A húst beletesszük a páclébe, és 2-3 órát pácoljuk.

  3. Vizet felforralunk, sózzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet, majd beletesszük a megtisztított zöldbabot, és kb. 10 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük, leszűrjük, szárítjuk, majd 6 kötegbe osztju, és baconbe tekerjük.

  4. Felforrósítunk 1 ek vajat, a baconös zöldbabot körben átsütjük. Sózzuk, borsozzuk.

  5. Egy serpenyőt felforrósítunk, a pácléből kiszedett húst oldalanként 1-1 percig sütjük. Kivesszük, és előmelegített sütőbe toljuk, amíg elkészítjük a szószt.

  6. A sült szaftot felöntjük a bárányjussal, sóval, borssal ízesítjük, és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.

  7. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek vajat, hozzáadunk 2 ágacska rozmaringot, 2 ellapított fokhagymagerezdet és a húst. Közepes tüzön 1-2 percig sütjük Közben meg-megrázogatjuk a serpenyőt. Sózzuk, borsozzuk.


  • sütési hőfok: 60°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 646
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült bárányhús baconbe tekert párolt zöldbabbal, rozmaringos báránypecsenye párolt zöldbabbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

859
bárányhús 300 g
rozmaring 3 szál
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 3 ek
citromlé 1 ek
vaj 2 ek
zöldbab 100 g
bacon 6 szelet
borsikafű 1 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint