Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránygerinc

Báránygerinc
Báránygerinc
31 perc / előkészület: 10 perc sütés: 21 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A báránygerinc tipikusan olyan fogás, amely többnek látszik, mint ami. Ezt természetesen nem az ízére értem, hanem megjelenésére. Csak úgy sugárzik belőle az elegancia, voltaképp azt gondolhatnánk, hogy ez valami bonyolult ügy. Jó hír: nem az. Nem kell hozzá más, mint jó alapanyag és fél óra, s kész is az elegáns péntek esti vacsora.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pálcás báránygerinc-szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd négyesével beletéve, oldalanként kb. 3,5 percig sütjük a szeleteket. Akkor jó, amikor kívülről a hús szép barnás, belül pedig rózsaszínű (próbaképpen egyet felvághatunk, hogy megbizonyosodjunk, nem sütjük túl).
  3. Salátával kínáljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 44 988
elküldve: 3
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mikyvi
mikyvi Sat, 2014-04-26 11:18

Szia Petra! Itt Spanyolországban a sütés elött fokhagymát pirítanak a zsiradékon friss rozmaringgal, megfüszerezi az egészet...a sült fokhagymát a krumplikörethez tálalják, vagy magába a krumplipürébe paszírozzák. Üdv, Yvett

1018
báránygerinc 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 30 g
olívaolaj 3 ek