Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránygerinc érmék babraguval, rozmaringos burgonyával

Báránygerinc érmék babraguval, rozmaringos burgonyával
Báránygerinc érmék babraguval, rozmaringos burgonyával
90 perc / sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Munkás", de megéri! Fantasztikus ízek jelennek meg az ételben. Ha eddig tartott a bárányhústól, ezzel elcsábul!



hozzávalók / 4 adag

A bárányhoz

A szafthoz

A babraguhoz

A rozmaringos burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A munka oroszlánrésze előző nap vár ránk. Teendőink a következők: Előkészítjük a karajszeleteket. A húsról levágjuk a csontot; a szeleteket medalionokká formázzuk, és bepácoljuk. A páchoz az olívaolajat összekeverjük a zsályával, a borssal, a citromhéjjal és az áttört fokhagyma-gerezdekkel. Ebbe forgatjuk a húst, és jól záródó edényben hűtőszekrénybe tesszük 24 órára.
  2. Elkészítjük a szaftot: a csontokról levágjuk a hús- és faggyúmaradékot. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a hagymát kockákra vágjuk. A fokhagymát szeleteljük.
  3. Olyan lábast választunk, amellyel a tűzhelyen is dolgozatunk, de sütőbe is tehetjük, azaz nincsenek hőre lágyuló részei. Ebbe az edénybe tesszük a csontokat, a levágott hús- és faggyúmaradékokat a sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, hagymával, és 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
  4. Amikor szép barnás színt kap, hozzákeverjük a paradicsompürét, és újra barnulásig sütjük tovább.
  5. Kivesszük a sütőből, felöntjük a vörösborral és a vízzel, és a tűzhelyen kezdjük főzni kis lángon. Fűszerezzük a szeletelt fokhagymával, a szemes borssal, a rozmaringgal. Beforraljuk kb. 2 dl-re, leszűrjük, és másnapig hűtőben tartjuk.
  6. Amennyiben a babragut száraz babból készítjük, azt is előző nap kell beáztatnunk, másnap pedig puhára főzzük. A rozmaringos burgonyakörethez héjában megfőzzük a krumplit.
  7. Másnap folytatjuk a munkát: Amennyiben nem konzervet használunk, a beáztatott babon lecseréljük a vizet, és megfőzzük. Érdemes kuktát használnunk, mivel abban a főzési idő jelentősen lerövidül (1-1,5 óra helyett kb. 30 percre).
  8. A szaftról leszedjük a zsiradékot. A levet melegíteni kezdjük, közben a burgonyakeményítőt csomómentesre keverjük néhány evőkanál lével, és ezzel a keverékkel sűrítjük a szaftot. Sózzuk, és a hús sütése előtt felforraljuk. Nem szabad forrni hagyni, mert a keményítő elveszti hatását.
  9. A babraguhoz szeleteljük a hagymát és a sárgarépát. Egy teflon serpenyőben felforrósítjuk az olajat, gyors keverés mellett átpirítjuk rajta a hagymát; hozzáadjuk a sárgarépát, a fokhagymát, ízlés szerint az apróra vágott cseresznyepaprikát, és felöntjük a bab főzővízéből (vagy a konzerv levéből) annyival, amennyi éppen ellepi. A zöldségeket roppanósra főzzük, majd belekeverjük a puha babot és a zsályát. Ízesítjük sóval, balzsamecettel, és összeforraljuk.
  10. A rozmaringos burgonyakörethez az előző nap megfőzött krumplit meghámozzuk, és az olívaolajon a rozmaringgal és a sóval megpirítjuk.
  11. Amikor mindennel elkészültünk, a húst sózzuk; egy teflon serpenyőbe teszünk néhány evőkanálnyit a pácból, és ebben sütjük meg az érméket.
  12. Tálalás: A húst a babraguval tálra rendezzük, meglocsoljuk a szafttal, és melléadjuk a rozmaringos burgonyát.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 709
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bárányérmék vörösboros babraguval, főtt burgonyával, babragus báránymedalion

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

761
báránykaraj 1.6 dkg
citromhéj 1 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
zsálya 2 ek
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 10 dkg
fehérrépa 10 dkg
vöröshagyma 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 0.5 teáskanál
sűrített paradicsom 2 dkg
vörösbor 2 dl
víz 3 dl
fekete bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
burgonyakeményítő 0.5 evőkanál
fejtett bab 40 dkg
vöröshagyma 10 dkg
sárgarépa 20 dkg
olívaolaj 1 ek
zsálya 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
balzsamecet 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
olívaolaj 2 teáskanál
rozmaring 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint