Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránygerinc fokhagymás paszternákkal, fűszermártással

Báránygerinc fokhagymás paszternákkal, fűszermártással
Báránygerinc fokhagymás paszternákkal, fűszermártással
40 perc / sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fabricio barátom szerint (aki egy Hong Kong-i luxusétterem chefje), nem tiszteljük eléggé a paszternákot. Ez egy fehérrépához hasonlító gyökérzöldség, de méretre majdnem akkora, mint a jégcsapretek. Az íze kicsit édeskésebb, mint a petrezselyemé, és sosem fásodik. Tudják mit, igaza van, tényleg nem szorítunk neki elég helyet az asztalon. Ezt orvosolandó alkottam meg a következő receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bárányt megmossuk, és sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel bedörzsöljük.
  2. Serpenyőben, kevés vajon minden oldalát 30-40 mp-ig sütjük (ezzel bezárjuk az értékes nedveket a húsba), majd sütőben készre sütjük.
  3. Ez alatt a paszternákot ceruza vastagságú, 5 cm hosszú hasábokra vágjuk, és a serpenyőben kevés vajon, fokhagymával, kis lángon pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, és akkor vesszük le a tűzről, mikor már nagyon visszagyengült, de még roppanós.
  4. Egy kis lábosba felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a friss fűszereket és a borsot, elkeverjük.
  5. Mikor felhabzott, hozzáöntjük a tejszínt, sóval ízesítjük, és összeforraljuk a mártásunkat.
  6. Tálaláskor a mártást külön kínáljuk.

  • sütési hőfok: 130°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 294
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hampuk Zsolt

Mióta szakács: 2011.03.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rozmaringos báránysült vajon párolt fokhagymás paszternákkal és fűszermártással

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lizabennet
lizabennet Fri, 2011-03-11 13:40

Tisztelnem en jobban ha gyakrabban lehetne kapni :-) Nagyon szeretem de tenyleg ritkan jutok hozza. Beszerzesi tipp?

Privatechef
Hampuk Zsolt / Privatechef Sun, 2011-03-13 02:22

Budapesten a fővámtéri Vásárcsarnokban. Néhány Metróban. Ha netán nem lehet beszerezni, helyettesíthető zellergumóval is.

1618
báránygerinc 1.6 kg
rozmaring 20 g
snidling 15 szál
kakukkfű 10 szál
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
vaj 150 g
habtejszín 3 dl
pasztinák 800 g