Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránygerinc mentás-bazsalikomos pestoval

Báránygerinc mentás-bazsalikomos pestoval
Báránygerinc mentás-bazsalikomos pestoval
36 perc / előkészület: 10 perc sütés: 26 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tibikémnek, kis férjemnek ma van a névnapja, ezért a pirkadat már a piacon talált, hogy a legzsengébb bárányt vásárolhassam meg neki, és evvel kedveskedjek.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A pestohoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bárányt bekenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és grillserpenyőben mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, majd az előmelegített sütőbe tesszük serpenyőstől még 20 percre. Tálalás előtt 10 percet pihentetjük letakarva.
  2. A pesto összes alapanyagát turnixgépben addig keverjük, míg finom, krémes állaga lesz.
  3. Burgonyapürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 582
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben készített báránygerinc pestoval, sült báránygerinc zöld pestoval, báránygerinc burgonyapürével és házi pestoval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-04-21 16:18

Talán az sem lenne baj, de előtte mindkét oldalát sütöttem a lángon grillserpenyőben 3-3 percig. Ettől ugyan nem lesz véres..

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sat, 2012-04-21 17:12

Ez eszméletlen jó recept...Az én párom is imádja a báránygerincet.A kép csodaszép,és az íze is biztos nagyon finom:) Üdv:Mercedes

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-04-21 22:14

Bizony így van. Nem kellett túl cifrázni, attól nagyszerű. Köszönöm a szép szavakat. Üdv: Évi néni

673
báránygerinc 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dió 4 dkg
fokhagyma 2 gerezd
citrom 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 4 dkg
menta 7 ek
bazsalikom 4 ek
szőlőmagolaj 4 ek