Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránygombócok barackpálinkás mártásban

Báránygombócok barackpálinkás mártásban
Báránygombócok barackpálinkás mártásban
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta tartoztam ezzel a recepttel, hiszen még az ősszel ezzel sikerült megfőznöm a zsűrit a 895 Hunnium receptversenyen. Igaz, dolgoztam is vele keményen, mert előző este éjfélkor tettem fel főni a bárány alaplevet, és hajnali négykor felkeltem, hogy lekapcsoljam alatt a lángot. Amennyiben tehetitek, akkor a zöldség alaplé helyett ti is ezt válasszátok, mert sokkal finomabb lesz! Tetszőleges körettel tálalhatjuk, én a zelleres burgonyapürét választottam.

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A húsgombóchoz

  1. Az apróra vágott zöldségeket, a meghámozott és megpucolt gesztenyét és a darált húst a fűszerekkel egy keverőtálban összedolgozzuk. 20-22 db kis golyót formázunk belőlük.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, majd 3-4 perc alatt megpirítjuk benne a húsgombócokat.

A mártáshoz

  1. A sütés után visszamaradt zsiradékba beleöntjük a pálinkát, majd amikor már sistereg, hozzáadjuk a zöldség alaplevet és a kakukkfű ágat. Nagyobbra vesszük alatta a lángot, és felforraljuk. Ha felforrt, akkor csökkentjük alatt a lángot, és 10 percig forraljuk.
  2. A lisztet és a vajat összedolgozzuk, és hozzáadjuk a mártáshoz. Habverővel csomómentesre dolgozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 995
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgolyó bárányhúsból, zöldséges báránygombóc, húsgolyó pálinkás öntettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

578
bárányhús 450 g
sárgarépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
gesztenye 75 g
rozmaring 2 szál
kakukkfű 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
pálinka 75 ml
alaplé 250 ml
kakukkfű 1 kk
finomliszt 2 evőkanál
vaj 5 dkg