Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárányos táskák mentás chimichurri mártogatóssal

Bárányos táskák mentás chimichurri mártogatóssal
Bárányos táskák mentás chimichurri mártogatóssal
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár ritkák a húsvéti bulik, azért hallottam már ilyenről, sőt, jómagam is szerveztem ilyet. De ha nem is buli, akkor nagy családi ebéd, amin ha nem, vagy nem csak sonkát kínálnátok, akkor itt egy jó ötlet a zsenge tavaszi bárányhúshoz, amit a piacokon is megkaptok, de legbiztosabb, ha a jól bevált török henteseknél veszitek. Ezek a kis batyuk jól előkészíthetők, mert a húsnak se baj, ha áll egy ideig, a tészta pedig amúgy is készen kapható, a szósz is csak jobb lesz, ha áll. Aztán már csak sütni kell, forrón, langyosan és szobahőmérsékleten is isteni!

hozzávalók / 10 adag

A batyukhoz

A mentás chimichurrihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 190ºC-ra.
  2. A fasírthoz az összes hozzávalót tedd a robotgép táljába, majd a dagasztókarral alaposan dolgozd össze.
  3. Közben a leveles tésztából vágj kb. 3x3 cm-es négyszögeket. Mindegyik négyszögre tegyél kb. 1 ek-nyi húst, kend meg a tészta széleit a tojással, majd formálj belőle háromszögeket, és villával zárd le a széleit.
  4. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg a maradék felvert tojással, szórd meg a szezámmaggal és a sóval, majd mehet a sütőbe kb. 20 percre, vagy míg aranybarnára nem sül.
  5. Közben készítsd el a mentás chimichurrit, nagyon egyszerű dolgod lesz: minden hozzávalót dobj egy aprítóba, és addig keverd, míg viszonylag homogén szószt nem kapsz.
  6. Ha megsültek a batyuk, hagyd pár percig a tepsiben hűlni, aztán a szószba mártva már fogyaszthatod is!
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 820
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos batyu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

538
bárányhús 0.5 kg
medvehagyma 0.5 csokor
fahéj 1 teáskanál
koriander 2 teáskanál
római kömény 2 teáskanál
1 teáskanál
búzadara 3 evőkanál
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
leveles tészta 3 csomag
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
menta 2 marék
petrezselyem 1 csokor
chilipehely 1 csipet
fokhagyma 2 gerezd
vörösborecet 4 ek
olívaolaj 8 ek
1 csipet
bors 1 csipet