Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránysült rózsás barackraguval

Báránysült rózsás barackraguval
Báránysült rózsás barackraguval
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rózsás ételeket készítettem a blogomhoz, ez lett a főétel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst besózzuk, borsozzuk. Megágyazunk a tepsiben vastagra szeletelt vöröshagymával és gerezdjeire szedett fokhagymával. Sok friss zöldfűszerrel és sárgarépával körítjük. Aláöntünk 6 dl bort. Fólia alatt 1,5 órán át 200 fokon sütjük.
  2. Ha kész, a zöldfűszereket és a szalonnát eltávolítjuk, a répákat tálra szedjük. A húst tálcára rakjuk, és fóliával lefedve melegen tartjuk.
  3. A tepsibe öntünk fél liter forró vizet, ezzel kicsit ázni hagyjuk, és lapos fakanállal lágyan felkapargatjuk a lesült ízeket. Ezután az egészet átszűrjük, a hagymákból is jól kinyomkodva a levet.
  4. A felfogott szaftot teflon serpenyőben tovább redukáljuk, forralva sűrítjük. Hozzáöntjük a maradék 1 dl bort.
  5. Hozzáadjuk a felkockázott barackot, a rózsavizet és a rózsalekvárt. További 5 percig forraljuk.
  6. A húst lecsontozzuk, és szeletekre vágjuk. A sült sárgarépával és rózsás mártással, illetve további tetszőleges körettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 709
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
receptverseny: Az élet ízei receptverseny, Liza, a rókatündér receptverseny
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldségágyon sült bárány, báránysült barackkal, fehérboros bárány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Valus
Valus Fri, 2015-02-13 19:54

Dupla adag zöldséggel,gyümölcsel én 4 főre ajánlanám.

Pirka
Kama Suflé / Pirka Sun, 2015-02-15 13:13

Kedves Valus! Megtévesztő lehet a megadott 1,5 kg húsmennyiség. Egy csonton levő báránylapockát kaptam, ami lemérve ennyi volt, viszont sülés után 8 kis szelet (ujjnyi vastag és hosszú) hús lett csak belőle, amiből 3 szelet a receptfotón is látható. A maradék két kis szelet a 2 adagon kívül nálunk a repeta volt. :)
Fázisfotót a blogomon talál, itt látszik milyen volt a hús nyersen.
http://kamasufle.blogspot.hu/2014/05/a-rozsa-otven-arnyalata.html

993
bárányhús 1.5 kg
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 1 közepes fej
rozmaring 3 szál
kakukkfű 1 csokor
sárgarépa 8 kis db
füstölt szalonna 10 dkg
fehérbor 7 dl
nektarin 4 db
rózsavíz 1 ek
rózsalekvár 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint