Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránysült újburgonyával és répasalátával

Báránysült újburgonyával és répasalátával
Báránysült újburgonyával és répasalátával
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A báránysült és az újburgonya régi történet. Mivel ez a párom egyik kedvence, ezért gondoltam meglepem, és csinálok neki egy jó ebédet. :) Gondoltam fel kéne dobni valamivel, ezért kísérletbe fogtam, és elkészítettem a répasalátát. Abszolút siker, fantasztikus ízharmónia lett belőle. :D

hozzávalók / 2 adag

Pác és sütés

Petrezselymes újburgonya

Bazsalikomos répasaláta

Szólj hozzá!

elkészítés

Pác

  1. A fűszereket és az olívaolajat (a só kivételével) összekeverjük egy tálban, és belefektetjük a darabokra vágott, megtisztított báránygerincet. Minimum 2 órára, lefedve a hűtőbe tesszük.
  2. Mikor letelt a pácolási idő, forró serpenyőben körbesütjük (kb. 1-2 perc), hogy az ízek és nedvek benne maradjanak a húsban.
  3. Utána 200 fokos sütőbe tesszük, fél órán át alufóliával letakarva sütjük. Majd levesszük a fóliát, és időnként forgatva, míg szépen meg nem pirul (kb. fél óra) sütjük.

Petrezselymes újburgonya

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük, villával ellenőrizzük, hogy jó-e.
  2. Meghámozzuk, egy wokba helyezzük, ráöntünk egy kevés olívaolajat, pirítjuk, forgatjuk. 3-4 perc után aprított petrezselymet és sót szórunk rá, összeforgatjuk, és kész is.

Bazsalikomos répasaláta

  1. A sárgarépát lereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. A mézet, joghurtot, zúzott fokhagymát, majonézt összekeverjük a répával, ezután aprított bazsalikomot adunk a salátához.
  3. Kicsit várunk, míg összeérnek az ízek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 761
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

monami88

Mióta szakács: 2014.06.10.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

báránysült petrezselymes újburgonyával és bazsalikomos répasalátával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Mon, 2014-08-11 22:23

A répasaláta miatt mentettem el ezt a receptet (bocs :-) ). Nagyon finom lett, azóta már többször is megcsináltam!

2380
báránygerinc 1 kg
olívaolaj 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 1 ek
rozmaring 1 ek
chilipehely 2 csipet
méz 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
újkrumpli 500 g
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
sárgarépa 1 nagy db
méz 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
joghurt 125 g
majonéz 2 ek
bazsalikom 8 levél