Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barátfüle

Barátfüle
Barátfüle
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi klasszikus receptet vettünk elő nektek: a barátfülét, más néven derelyét. Mi most barack- és szilvalekvárral vegyesen töltöttük meg őket, és isteni lett! Ti hogyan készítitek ezt a finomságot? És hogy hívjátok?

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt burgonyát krumplinyomón áttörjük. Egy nagy tálban hozzákeverjük a sót, tojást, lisztet, olvasztott vajat és porcukrot. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Belisztezett deszkán két adagban 3-5 milliméter vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott tészta egyik felére egy-egy kanál lekvárt teszünk, egymástól egyenlő távolságra.
  3. Ráhajtjuk a tészta másik felét, és a lekvárbuckák körül alaposan eldolgozzuk a tésztát, nehogy kibuggyanjon belőle főzésnél. Derelyevágóval ezután négyzeteket vágunk.
  4. Bő, forrásban lévő vízben megfőzzük - akkor vannak készen, amikor a víz tetejére jönnek a párnácskák. Közben egy kanál vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  5. A készre főtt derelyéket a pirított morzsára rakjuk, és meghempergetjük benne. Porcukorral megszórva, azon melegében tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 9 860
elküldve: 3
receptkönyvben: 117
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekváros derelye

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

663
burgonya 75 dkg
1 csipet
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
porcukor 1 ek
vaj 3 ek
lekvár/ dzsem 150 g
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 100 g