Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barátok eledele

Barátok eledele
Barátok eledele
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Állítólag a középkori "nyomdaipari" dolgozók kedvenc eledele volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szinte bármilyen köretet és salátát adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket klopfolóval megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és két kanálnyi forró zsírban mindkét oldalát megsütjük.
  2. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál zsíron üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, leöblített, felszeletelt gombát.
  3. Addig pirítjuk, míg levet nem enged, ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, fűszerezzük, és puhára pároljuk Ha kész, sózzuk.
  4. A tojásokból tükörtojást készítünk.
  5. Tálaláskor a tarjára terítjük a gombás-májas ragut, és tükörtojással betakarjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 014
elküldve: 2
receptkönyvben: 197
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Tihanyi barátok eledele, májas sertéstarja tükörtojással, csirkemájas tarja tükörtojással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2014-02-08 15:01

Kedves Ibolya!
Köszönöm az elismerést. Nagy öröm mikor egy szakember megdicsér egy amatőrt.
Kellemes hétvégét kívánok.
Üdv. Marcsi

Kőri Ibolya
Kőri Ibolya Sun, 2014-02-09 08:31

nem szántam hízelgésnek , hiszen nem ismerjük egymás { sajnos } csak az igazat mondtam,,, gyönyörű vasárnapot kívánok kedves Marcsi ,, köszi az üdvözlést ,,tisztelettel Ibolya.

witch
witch / witch Thu, 2014-02-06 18:35

Huuuu, de finom lett! Ugy jol laktam, mozdulni sem birok. :o) A hust megkentem pici mustarral, hat nem rontotta el! Koszi a receptet!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-12-23 12:13

Ez a látvány, mesés, felséges, hatalmasat nyeltem, elmentettem,- itt vannak az ünnepek, ahogy látom, be fog férni egy napi csodás menünek. Köszönöm szépen. :)
Éva-Anyóca

821
sertéstarja 1 kg
csirkemáj 30 dkg
gomba 20 dkg
tojás 4 db
mangalica zsír 3 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
finomliszt 2 púpozott ek
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
rozmaring 1 csipet