Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barbecue csirkeszárny grillezett zöldségekkel

Barbecue csirkeszárny grillezett zöldségekkel
Barbecue csirkeszárny grillezett zöldségekkel
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan csalódottak, hogy nincs itt a várt tavaszi melegedés, jó idő. Ne keseredjünk el, hanem hozzuk mi a konyhánkba az illatai által! Ezt a barbecue szószt egy, a városunkban állomásozó, amerikai katona barátunktól lestem el, bár kicsit változtattam rajta. A kerti sütögetések alkalmával mindig nagy sikere van. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra.
  2. Közben a zöldségeket előkészítjük. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket, és olajat öntünk rá.
  3. A szósz elkészítéséhez: a serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.
  4. A közben kihűlt csirkeszárnyakat egy tálban a szósszal összekeverjük.
  5. Előmelegített sütőben rácson (alá tegyünk tepsit, amelyben ujjnyi víz van) 15 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük (karamelizálódni fog).
  6. A zöldségeket grillserpenyőben megsütjük.
  7. Mindent frissen elkészítve tálalunk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 38 162
elküldve: 14
receptkönyvben: 671
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Atkins diéta, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

BBQ barbecue csirkeszárny, chilis grillezett csirkeszárnyak, fűszeres csirkeszárnyak grillezett zöldségekkel

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Leeanne
Leeanne / Leeanne Tue, 2012-08-07 11:39

Azok, akiknek sikerült:
Nektek hogy a manóba lett ropogós a szárnyatok?? Nekem puha lett, a barbecue-máz íze hiába fantasztikus. Ma még megpróbálok rápirítani serpenyőben, de szerintem kapásból ropogósnak kellett volna lennie,..

Illatok a konyhámból
Illatok a konyhámból / Illatok a konyhámból Tue, 2012-08-07 12:39

Sajnálom, hogy nem pirult meg. A sütőben pedig meg kellene. Esetleg, ha van módod, majd próbáld ki kerti grillrácson. Ott már garantáltam ropogósnak kell lennie. :) Esetleg a méz arányán változtathatsz, hiszen általa karamellizálódik. Szurkolok, hogy sikered legyen vele!! :)

dinuci
dinuci Mon, 2012-06-11 10:24

Minden jónak tűnik...de előfőzni a csirkeszárnyakat? Minek?

Illatok a konyhámból
Illatok a konyhámból / Illatok a konyhámból Mon, 2012-06-11 11:35

Ez a variáció grillserpenyős sütésre vonatkozik. Ebben az esetben azért szoktam előfőzni egy kicsit, mert az izületes húsok sokszor nehezebben sülnek grillen, és még sokszor belül véres, amikor kívül már túl ropogós lenne. Viszont így gyorsan ropogóssá lehet sütni, úgy hogy belül is már puha. Ez az én szokásom, módszerem, természetesen máshogy is lehet készíteni. :)

dinuci
dinuci Mon, 2012-06-11 18:07

Lehet,hogy igazad van.Mindenesetre biztos nagyon finom,ki fogom próbálni.
Szörp helyett én dzsemet,vagy lekvárt szoktam használni...az is istenien karamellizálódik.
Köszi a receptet,további sok sikert kívánok!

983
csirkeszárny 8 db
0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
chili 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
méz 2 ek
eperszörp 0.5 dl
ketchup 20 ml
zöldségkeverék 40 dkg
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek