Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barna bagett

Barna bagett
Barna bagett
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több receptet, főleg sütit próbáltam már a Nők Lapjából sütni, de még nem igazán sikerültek. Ez nagyon megtetszett, mert nagyon egyszerű. Úgyhogy kipróbáltam, és nagyon finom, jó diós.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Reggelire, vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót kenyérsütőgépben megdagasztjuk.
  2. Utána kicsit átgyúrjuk, cipót formázunk belőle, letakarjuk, és langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  3. Ezután lazán átgyúrjuk, hosszú bagettet formázunk belőle, több helyen ferdén bevágjuk.
  4. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Utána vizes ecsettel lekenjük, és még 10 percig sütjük.
  5. Aki akar, szórhat rá mindenféle magokat, én elfelejtettem... :-)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 158
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

henys

Mióta szakács: 2010.09.12.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós kenyér, diós-rozsos bagett

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adam 001
Adam 001 Thu, 2012-03-29 20:28

A receptből hiányolom a cukrot és az utó kelesztést, szerintem ez így nem működik! Bocsánat ha tévedek! Csak szerintem ahhoz hogy az élesztő működjön cukor kell és ahhoz pedig, hogy ne egy tömör bagettet kapjunk a második gyúrás után újra kell keleszteni... Javítson ki valaki ha tévedek! Amúgy az ötlet kiváló. Most kel, csak cukorral :)

henys
henys / henys Fri, 2012-03-30 08:12

köszönöm az építő kritikát, de igen, működik, és kérem, hogy elhamarkodottan ne nyilatkozzon olyanról, amit még ki sem próbált. Nem sértődtem meg :-), de ez így nem korrekt. egyébként jó étvágyat hozzá!

Adam 001
Adam 001 Fri, 2012-03-30 11:28

Én kipróbáltam csak cukorral és utókelesztésel! Tökéletes lett, azért nem próbáltam úgy ahogy le van írva, mert tudom, hogy úgy nem működhet, szakács vagyok van némi tapasztalatom! Próbálja ki úgy, hogy tesz bele annyi cukrot mint sót vagy inkább egy kicsit többet és miután megformázta a kenyeret keleszti még egy órát igen finom lágy lesz!!! ;)

352
finomliszt 55 dkg
rozsliszt 20 dkg
dió 10 dkg
olívaolaj 2 ek
2 kávéskanál
élesztő 2.5 dkg
víz 3.5 dl