Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barna sütemény

Barna sütemény
Barna sütemény
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalásnál porcukorral meghintettem a tetejét, kávé mellé kiváló sütemény. Egy pohár tej kíséretében vacsorára is finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggylikőrbe beáztatjuk a megmosott mazsolát, és hozzátesszük a rumos meggyet.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a fahéjat és egy csipet sót.
  3. Egy másik tálban kissé felverjük a 4 egész tojást, hozzáadjuk a vizet, a lekvárt és az olajat.
  4. A két tál tartalmát összekeverjük és egy kiolajozott tepsibe öntjük.
  5. A tetejére rászórjuk a lecsöpögtetett mazsolát és meggyet.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Az utolsó 10 percben alufóliával letakarjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 942
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

antonia

Mióta szakács: 2011.06.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütemény kávé mellé, meggyes-mazsolás sütemény, lekváros sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

660
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 1 kk
porcukor 20 dkg
fahéj 1 kk
0 ízlés szerint
tojás 4 db
víz 9 ek
sárgabaracklekvár 6 ek
napraforgó olaj 2 ek
mazsola 6 dkg
meggy 10 dkg
likőr 0.5 dl