Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barnasörös csülök tepsis burgonyával és párolt káposztával

Barnasörös csülök tepsis burgonyával és párolt káposztával
Barnasörös csülök tepsis burgonyával és párolt káposztával
hétvégi recept | szponzorált tartalom
260 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barna sör és a csülök régi jó barátok, a párolt káposztával és a tepsis burgonyával akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Bár elkészítése időigényes, a végeredményt sokáig fogja emlegetni a család és/vagy a baráti társaság! :)

hozzávalók / 4 adag

A csülökhöz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A csülökhöz

  1. Egy nagy lábasba tesszük a megtisztított csülköt, és felöntjük 8 dl barna sörrel. Hozzáadunk annyi vizet, hogy ellepje, majd fűszerezzük sóval, borssal, fűszerköménnyel, szegfűszeggel, majorannával és babérlevelekkel. Néhány gerezd fokhagyma és egy vöröshagyma társaságában közepes lángon lefedve 2-3 óráig főzzük, míg megpuhul a hús.
  2. Közben elkészítjük a párolt káposztát, és előkészítjük a burgonyát.
  3. A puha csülköt megtörölgetjük, majd áthelyezzük a krumplis-hagymás tepsi közepére.
  4. Leöntjük a zsírral és a megmaradt 2 dl sörrel, és alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük a 200 fokosra előmelegített sütőben.
  5. Az idő leteltével levesszük az alufóliát, és a tepsi alján lévő sörös lével 5-10 percenként meglocsolgatva még legalább 40 percig sütjük.
  6. Ha elértük a kellően ropogós állagot, azonnal tálaljuk a hagymás krumplival és a párolt káposztával együtt.

A körethez

  1. A káposztát lereszeljük, meghintjük sóval, és fél óráig pihentetjük, hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Egy közepes méretű lábosban zsírt hevítünk, és megpároljuk az apró darabokra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, fűszerezzük köménnyel, barna cukorral, sóval és egy kevés ecettel.
  3. Jól elkeverjük, és fedő alatt 40 percig pároljuk.
  4. A krumplit meghámozzuk, a hagymát megpucoljuk, és mindkét zöldséget cikkekre vágjuk.
  5. Egy nagy tepsit kikenünk zsírral, beleszórjuk a burgonyát és hagymát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, majd jól összeforgatjuk.
  6. Visszatérük a csülökhöz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 19 718
elküldve: 8
receptkönyvben: 160
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Soproni Óvatos Duhaj

Mióta szakács: 2018.10.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ropogós csülök

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

898
sertéscsülök 1 kg
barna sör 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 db
vöröskáposzta 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 5 ek
lila hagyma 1 db
köménymag 0 ízlés szerint
barna cukor 2 teáskanál
ecet 1 ek
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 db
majoranna 0 ízlés szerint