Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barscs - lengyel céklaleves

Barscs - lengyel céklaleves
Barscs - lengyel céklaleves
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lengyel párom készítette el először és mutatta meg, hogyan készül a lengyel mindennapok legnépszerűbb levese, a barscs.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a céklákat és almákat, majd az összeset egészben beletesszük egy nagy fazékba. Felöntjük 2 liter vízzel, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (a tortellini kivételével). A szegfűborsot, egész fekete borsot és babérlevelet teatojásba téve könnyebben el fogjuk tudni a végén távolítani.
  2. Felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a céklák puhák nem lesznek. Ez a céklák méretétől függően 1-2 óra lehet. Egy éles késsel a legnagyobb céklába beleszúrva próbálhatjuk ki, hogy megfőtt-e: akkor jó, ha a kés könnyedén belemegy a közepéig.
  3. Enyhén sós vízben, külön megfőzzük a tortellinit (vigyázva, hogy ne főzzük szét). A levesből a lé kivételével mindent (almát, céklát, fűszereket) eltávolítunk, akár egy nagyobb lyukú szűrő segítségével. A főtt céklákat más receptekhez (például céklasalátához) felhasználhatjuk, semmiképp se dobjuk ki.
  4. Tálalásnál a forró céklalébe teszünk tányéronként nagyjából 10 darab tortellinit. Ha a maradékot hűtőben későbbre félre akarjuk tenni, érdemes a létől külön eltenni a tortellinit.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 194
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

k3csk3

Mióta szakács: 2015.02.21.
10 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyha: lengyel
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lengyel tésztaleves, céklaleves tortellinivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

450
cékla 1 kg
alma 2 közepes db
1 ek
leveskocka 2 db
cukor 4 ek
babérlevél 1 db
szegfűbors 1 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál
ecet 4 ek
majoranna 1 kk
víz 2 l
sonkás tortellini 400 g