Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bársonyos barackkrémleves

Bársonyos barackkrémleves
Bársonyos barackkrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a hőségben hűsítően selymes krémlevesre vágytam.
Mivel a baracknak minden fajtáját imádom, gondoltam, miért ne lehetne benne háromféle is?
Nagyon ízletes lett, igazi bársonyos frissítő a kánikulában.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A krémlevesek kedvelőinek ajánlom. Jó étvágyat hozzá!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A háromféle barackot kockára vágjuk, és feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi, hozzátesszük a fűszereket, megcukrozzuk, hozzáadjuk a rumaromát.
  2. Ha felforrt, és a gyümölcs nagyjából megpuhult, akkor átöntjük, és leturmixoljuk a levével együtt.
  3. Összekeverünk 1 dl tejszínt 2 dl tejjel, majd csomómentesre keverjük vele a pudingport.
  4. Visszaöntjük az összeturmixolt baracklevet, hozzáadjuk a simára kevert pudingport, és összeforraljuk őket, épp csak pár perc erejéig.
  5. Jól lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 928
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Makréla

Mióta szakács: 2010.05.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

barackkrémleves háromféle barackból, nektarinos-őszibarackos-sárgabarackos krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kmary2
kmary2 Tue, 2013-07-23 11:23

Nagyon jó lett, ma elkészítettem! :)
Annyi csak, hogy mi szeretjük, ha van a levesben mit rágni, ezért tettem bele felkockázott barit pluszba.
Üdv!

676
őszibarack 5 db
nektarin 5 db
sárgabarack 5 db
tejszínízű pudingpor 1 tasak
habtejszín 1 dl
tej 2 dl
cukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
rumaroma 5 ml