Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bástya pogi

Bástya pogi
Bástya pogi
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor a 80-as években egyetlenegy cukrászda volt a városunkban. Az itt készített vajas pogácsa receptjét kaptam meg egy pár éve egyik ismerősömtől. Mivel a helyet úgy hívták, hogy Bástya cukrászda, emiatt adtam ennek a pogácsának a Bástya pogi nevet.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben.
  2. A hozzávalókat kimérjük, és a felfutott élesztővel összekeverjük.
  3. Addig gyúrjuk, míg szép sima tésztát nem kapunk. (A margarint előtte ki szoktam venni a hűtőből, hogy jó puha legyen, így könnyebben eloszlik a tésztában.)
  4. Kb. 1 órát kelesztjük, majd négyzet alakúra nyújtjuk, összehajtogatjuk. Ismét kelesztjük 1/2 órát, majd megismételjük a hajtogatást, és a 1/2 órás kelesztést.
  5. Ezután szaggatjuk, tojássárgával megkenjük a tetejét, sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 571
elküldve: 9
receptkönyvben: 357
elkészítve: 10/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Kállainé Edit

Mióta szakács: 2011.07.07.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejfölös pogácsa, hajtogatott vajas pogácsa

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpi
torpi Tue, 2014-02-04 03:58

Kallaine kedves! Nem akarok kukacoskodni de valamit nem ertek.A hozzavalokban 1 csapott evokanal liszt van megadva, 1 kocka elesztohoz, no meg a folyekon dolgok.Valahogy az egy csapott evokanal lisztet nem ertem, mert ennyi folyekony anyag ami ekkora mennyisegbe kerul azt meg csiriznek sem lehetne nevezni, mert folyik.Most vagy a teszta lisztmennyisege maradt le, mert 1 kanal lisztet lehet az elesztohoz keverni kovaszkeppen. Kerlek ird le a liszt mennyiseget, Te mennyit tettel bele.Udv.Valeria

kállainé
Kállainé Edit / kállainé Wed, 2014-02-05 11:43

Kedves torpi!
Igazából nem értem a kérdést, hol látsz te itt 1 csapott evőkanál lisztet a hozzávalókban. 100 dkg liszt van megadva, ami általában 1 kg. Üdv. Kállainé

oosaki
oosaki Sun, 2013-02-17 16:58

akkor válaszolok is: tényleg nagyon jó... szerintem edami sajtot érdemes ráreszelni, mert az sárga marad, megkeményedik, és olyan "sós sajttá" válik a tetején. Mi legalábbis azzal csináltuk, és az eredmény valóban cukrászdába való lett.

csiliom
csiliom Tue, 2012-11-20 17:43

Nem szeretem az olyan hozzászólókat, akik úgy dicsérik a receptet, hogy alakítottak rajta ezt-azt, de most sajnos én is ilyen leszek... Bocsánat érte! :)
Mivel nem volt itthon vajam, így zsírral csináltam, és véletlenül nemcsak a tojás sárgája, hanem az egész belekerült (figyelmetlen voltam...). DE: jelentem, a recept így is nagyon bevált! ;) Köszönet érte!!! :)

Naomi73
Naomi73 Tue, 2011-11-22 18:35

Én is Hajdúszoboszlói vagyok, és nagyon örülök a receptednek!!! Üdv: Noémi

831
finomliszt 1 kg
élesztő 5 dkg
margarin 50 dkg
4 dkg
tej 2.5 dl
tejföl 150 g
tojássárgája 3 db
tojássárgája 1 db
sajt 10 dkg