Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baszk paprikás csirke

Baszk paprikás csirke
Baszk paprikás csirke
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német folyóiratban olvastam ezt a receptet.  Egyszerű és finom.

hozzávalók / 2 adag

  • 25 g olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1-2 ág kakukkfű
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika (piros)
  • 75 g chorizo
  • 2-3 csirkecomb
  • bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 100 g basmati rizs
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk édesnemes paprika
  • ½ tk erős paprika
  • 20 g fekete olívabogyó

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot leszűrjük. A kakukkfüvet megmossuk, apróra vágjuk. Hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Paprikát megtisztítjuk, mossuk, durva kockákra vágjuk. A chorizonak a bőrét lehúzzuk, hosszában ketté, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd forró olajban körben aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, a visszamaradt pecsenyezsírban a chorizot 2-3 perc alatt ropogósra sütjük, kivesszük.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát, fokhagymát és a paprikát. Rászórjuk a rizst, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, megszórjuk a kétféle paprikával, jól összekeverjük, felöntjük 350 ml fövő vízzel.
  4. Sóval, borssal fűszerezzük, hozzákavarjuk az aszalt paradicsomot, chorizot, kakukkfüvet és az olívabogyót. Ráhelyezzük a húst.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk – a legalsó sínre-, és kb. 55-60 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 974
elküldve: 3
receptkönyvben: 236
elkészítve: 14/16
Facebookon megjelent: 3

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos csirkecomb, sült csirke paradicsomos rizságyon, spanyol paprikás csirke

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Wed, 2017-03-08 11:15

Ezt a receptet kőbe lehet vésni, vétek bármit változtatni rajta. Tökéletes ízharmónia, jó arányok, mindenből pont annyi van belőle, amennyi kell. Rég ettem ilyen jóízű ételt, pedig jól főzök és jó éttermekbe járok. :-)

ilma
ilma Sun, 2014-07-06 09:59

Ez lett az egyik kedvenc ételem!
Kicsit sok vele a meló, de megéri!

saksa
saksa Sun, 2013-06-09 16:31

Most sul a sutömben,az illata az fincsi :) köszi a recit :)