Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Batátaleves

Batátaleves
Batátaleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a batáta nem kifejezetten tavaszi étel, olyan szépet láttam, hogy meg kellett vennem. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és a reszelt gyömbért egy kanálnyi olívaolajon megfuttatjuk. Rádobjuk a nagyobb kockákra vágott batátát, felöntjük három bögrényi vízzel, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és megsózzuk.
  2. Lefedve, nagyon kis lángon puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, curryporral és kurkumával ízesítjük. Hozzáadjuk a joghurtot, megkóstoljuk, még hiányzott belőle nekem valami íz, belekevertem egy kicsi mézet, így lett kerek az egész.
  3. Levesgyöngyöt szórunk rá a végén.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 407
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
271 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves

egyéb elnevezések

édesburgonya-leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

203
olívaolaj 1 ek
édesburgonya 2 db
vöröshagyma 0.5 közepes db
gyömbér 2 cm
curry por 1 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd
joghurt 1 dl
méz 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 7.5 dl