Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Battenberg sütemény

Battenberg sütemény
Battenberg sütemény
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Príma Konyha magazinban találtam rá a receptre, nagyon szép sütemény:)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Én különböző színű marcipánnal díszítettem, de lehet kristálycukorral is, vagy akár késsel is be lehet kockázni. Nem volt itthon csak barackdzsem, én ezért csak azt használtam. 1-2 napot jó hagyni, hogy összeérjenek az ízek, letakarva tároljuk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral elkeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet rászitáljuk, ezután beleütjük a tojásokat és simára keverjük.
  2. Kétfelé osztjuk a masszát, az egyikbe ételszínezéket csöpögtetünk és megszínezzük. A másik felét érintetlenül hagyjuk.
  3. 2 ládaformát kivajazunk, lisztezünk (vagy sütőpapírral kibélelünk) és beleöntjük a masszákat, amiket külön-külön megsütünk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal sütjük (tűpróba).
  4. Kiborítjuk a formából, majd hagyjuk hűlni. Miután kihűlt a különböző színű tésztákat hosszában elfelezzük, és sakktáblaszerűen a ribiszkedzsemmel (vagy bármilyen más dzsemmel) összeragasztjuk.
  5. A marcipánmasszát folpack között kinyújtjuk akkorára, hogy a süteményt be tudjuk vele burkolni, megkenjük a felolvasztott sárgabarackdzsemmel, és a süteményt a közepére helyezzük. Ráhajtjuk a marcipánt és finoman összenyomkodjuk. 
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 451
elküldve: 1
receptkönyvben: 278
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Orsy21

Mióta szakács: 2011.12.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

marcipános süti, színes sütemény

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

schniki
Schniki / schniki Mon, 2014-02-17 13:45

Gondoltam megemlítem, hogy olyannyira nem lett rossz a végeredmény, hogy az egyik vendég, aki megkostolta a süteményt ma megkért, hogy süssek belole kettőt a kislánya születésnapi bulijara. :)

schniki
Schniki / schniki Sun, 2014-02-09 13:01

Nos, nagyon sokáig kellett sütnöm. A széle kiszáradt, a közepe folyt.... Ha jol emlekszem háromnegyed órát sült a teszta. Finom lett a végeredmény, igaz, csak az alap teszta receptet használtam fel - etel festék helyett kakaoport került a fele tesztaba es csoki krémmel töltöttem meg. Ízlett mindenkinek, úgyhogy máskor is el készítem majd, csak meg ki kell okoskodnom hogy előttem meg ezt a "fele folyik-fele kemény" dolgot. :)

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sun, 2014-02-09 15:51

Egyrészt sajnálom, nem érem miért folyhatott,de azért örülök,hogy a végeredmény sikerült:) biztos sütő függő is a dolog, lehet hogy alacsonyabb hőfokon kellene. Azért ügyes vagy,hogy így is finomat hoztál ki belőle:) Üdv. Orsi

schniki
Schniki / schniki Sat, 2014-02-08 07:38

Hat nem tudom, önteni nem lehet a tésztát, nekem konkrétan vajkrém állagú lett.... Ez normális? Most tettem be a sütőbe, remélem jó lesz....

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sun, 2014-02-09 12:46

Kedves schniki! Megmondom őszintén már nagyon régen készítettem ezt a receptet, azóta már átálltam az egészségesebb vonalra:) arra emlékszem,hogy elsőre nekem nagyon jól sikerült. Ha szoba hőmérsékletű volt a vajad, elvileg jól formázható masszának kellene lennie,vagy legalábbis kenhetőnek. Én is remélem,hogy sikerült azért. Sikerült?

Maffci
Maffci / Maffci Tue, 2012-01-10 16:01

Tetszik süti, de nem értem pontosan a sakktábla-összerakást:S Segítenél? Köszi!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sun, 2012-01-01 17:20

Köszönöm:) Szerintem így az igazi, de ízlés kérdése, nekem így tetszik a legjobban, hogy 2 egyforma rész van, a 3 az már számomra sok lenne, de azért köszönöm az ajánlatot.

Sancho
Sancho Fri, 2011-12-30 15:41

Azt is tudnám ajánlani, hogy a masszát háromfele osztani, s egyik részébe kevés kakaót tenni. Még szebb lenne.

413
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
ételfesték 1 kávéskanál
marcipán 30 dkg
ribizlidzsem 4 ek
sárgabarackdzsem 3 ek