Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Battenberg szelet

Battenberg szelet
Battenberg szelet
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A DAS GROSSE BACK BUCH című süteményeskönyvemből néztem ki ezt a tipikus osztrák receptet. Az eredeti tészta rózsa és citrom színű, de pár csepp ételfestékkel csodákat tehetünk, bár én többet nem teszem, mert a nyelvem egy hétig fájt tőle. :( Bár nehéz a recept, de a végeredmény ízben és formában is echt super. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ezt a sütit különleges alkalmakkor, főleg Valentin napon érdemes elkészíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a porcukrot egy tálban habosra keverjük.
  2. Hozzáütjük a tojást, hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, belecseppentjük a vanília aromát.
  3. A masszát kétfelé osztjuk, egyikbe pár csepp ételfestéket cseppentünk.
  4. Egy négyzet alakú formában megsütjük a masszákat.
  5. Miután megsült, hagyjuk hűlni.
  6. Kétfelé vágjuk a tésztákat, majd megkenjük baracklekvárral, és a képen látható módon összeillesztjük.
  7. Kinyújtjuk a marcipánmasszát, majd ráterítjük a süteményre.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 087
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
119 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, születésnap, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

battenberg szelet, battenberg sütemény, battenberg süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Sun, 2012-02-19 20:29

Kedves Marcsi!
Az ételszínezékben többféle E kezdőbetűs összetevő található, a nyelvemen pedig kicsi golyócskák jelentek meg, de semmi baj, mert pár nap és vége. Üdv.: Művészúr

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-02-19 16:38

Hogy érted? Mitől fájt a szád? Talán az ételfestéktől? Ha igen, akkor miért?
Marcsi

566
vaj 120 g
porcukor 120 g
tojás 2 db
vaníliaaroma 5 csepp
finomliszt 120 g
sütőpor 2 tk
sárgabaracklekvár 2 ek
marcipán 300 g
ételfesték 1 kávéskanál