Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikom parfé

Bazsalikom parfé
Bazsalikom parfé
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom desszertet mousseként is el tudom képzelni. A még meleg tojáshabban felolvasztunk 2-3 hideg vízben áztatott zselatinlapot. Miután a tojáskrémhez kevertük a mascarponés bazsalikompürét, és a krém már kezd kocsonyásodni, óvatosan hozzákeverjük a külön-külön kemény habbá vert tejszínt és tojásfehérjét.

hozzávalók / 6 adag

Parfé

Tálaláshoz ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bazsalikomot megmossuk, hagyjuk szűrődni. A leveleket letépkedjük, a citromlével, mascarponével és 2 ek cukorral pürésítjük.
  2. A tojássárgáját a mézzel és a maradék cukorral vízfürdőben krémesre verjük, majd jeges vízbe állítjuk, és keverjük, míg kihűl.
  3. Hozzákeverjük a citrom héját, a mascarponés bazsalikompürét. A végén pedig a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
  4. A masszát 6 (kb. 150 ml űrtartalom) pudingformába osztjuk. Lefedve legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. A parfét tányérra borítjuk. Bazsalikomlevelekkel, málnával, mézzel és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: fagyikehely, vaníliafagyi, fagyitorta, karamellfagyi, házi fagyi, sorbet, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

bazsalikomos-mascarponés parfé, mascarponés-tejszínes parfé, bazsalikomos parfé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

360
bazsalikom 1 csokor
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
cukor 4 ek
tojássárgája 4 db
méz 5 ek
mascarpone 15 dkg
habtejszín 20 dkg
málna 100 g
porcukor 1 ek
méz 1 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint