Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomolaj

Bazsalikomolaj
Bazsalikomolaj
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy megnyert receptversenyen a mesterszakács által elkészített fóliás pangasius tökös körettel receptem kiegészítője volt a bazsalikomolaj, amelybe rögtön beleszerettem.
Gyorsan elkészítettem, így a polcon várakozik arra a napra, amikor ismét pangasius halat sütök.
Köszönet az ötletért, már az elkészítés is varázslatos, ahogyan a feldolgozás közben a bazsalikom illatorgiát rendez. Ez az eddigi első olyan receptem, ahol teljesen mindegy az összetevők aránya, minél több, annál jobb :-)
.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tetszés szerint növelhető a mennyiség.
Lehet még az üvegbe tenni borsot, oregánót.
Halak, húsok és saláták mellé is kiváló.
Használjunk jó minőségű olajat (olivaolaj helyett lehet szőlőmagolaj is).

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bazsalikomot szeljük nagyon apróra.
  2. Töltsük egy tiszta és száraz üvegbe.
  3. Töltsük fel az üveget az olajjal.
  4. Néhány napig pihentessük a felhasználás előtt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 083
elküldve: 2
receptkönyvben: 167
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

olívaolaj bazsalikommal, bazsalikomos olívaolaj

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tamas1993
tamas1993 Fri, 2019-07-05 22:43

Kedves Receptműves!
Én elkészítettem a receptnek megfelelően,az lenne a kérdésem hogy jól értettem tényleg friss fűszernövényt használjak?
Illetve nem avasodhat meg az olaj a friss fűszernövényben található víz miatt?
Meddig tartható el ha így tartósítom a bazsalikomot például?
Ne rakjak bele egy kis sót,ami megköti az esetleges vizet az olajban?
Köszönöm válaszod,kíváncsi vagyok a tapasztalataidra
Tamás

Receptműves
Receptműves / Receptműves Sat, 2019-07-06 13:48

Kedves Tamás,
én friss levelet használtam hozzá és épp azért ilyen kis mennyiségben készítem egyszerre, hogy ne tudjon avasodni. Szerintem a friss fűszernek nincs annyi nedvességtartalma, hogy gyorsan kezdjen romolni, de biztosan finom szárított fűszerekkel is, ha ettől tartasz. Sót nem tennék bele, egyrészt mert az kivonná a vizet a levélből és szerintem kissé zavarossá is tenné az olajat.
Üdv, Memi

Lardee32
Lardee / Lardee32 Wed, 2012-06-13 15:26

én is csináltam ilyeneket tavaly nyáron, annyival kombináltam, hogy a bazsalikom mellé bepakoltam fokhagyma gerezdeket is...
sőt ugyanígy rozmaring-fokhagyma is készült...
a bazsalikomos most fogyott ki, lassan csinálni kell másikat :)

Marcsi

tekiroll
tekiroll Mon, 2011-05-02 06:39

Ezt ma muszáj elkészítenem, csak még az üvegen gondolkodom, honnan is akasszak le! :)

gevi1931
Livi / gevi1931 Mon, 2012-11-26 19:22

Nagyon jó a félliteres kólás palackok.

Tárkony ecetet szoktam készíteni 2 evőkanál aprított tárkonyra öntök 10%-os ecetet 2-3 napig rázogatom és félre teszem ragú levesekbe salátákra kitűnő. sokáig eltartható

377
bazsalikom 1 marék
olívaolaj 2 dl