Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos borsókrémleves

Bazsalikomos borsókrémleves
Bazsalikomos borsókrémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Extra sűrűn vagy hígabban, a lényeg, hogy a borsószezon elengedhetetlen darabja ez a krémleves, egy kis bazsalikommal és tökmagolajjal megbolondítva!
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát egy kevés vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a zöldborsót is és néhány percig együtt pároljuk.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Felhúzzuk a zöldborsós alapot a zöldség alaplével, majd kb. 10 percig főzzük.
  3. Jöhet a bazsalikom, majd a tejszín. Még egyszer felforraljuk, utána turmixoljuk.
  4. Tálaláskor néhány csepp tökmagolajjal díszítjük, ízesítjük!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 688
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diánagál
diánagál Mon, 2017-07-10 16:35

Ma végre fogtam magam és megcsináltam ezt a receptet - azért mert mostanság kaptam egy fél liter tökmagolajat, plusz volt még fagyasztott borsóm amit el kellett tüntetni. Nagyon finom! S a tökmagolaj + borsó hihetetlen jó páros. Ahogy írtam, én fagyasztott borsóval csináltam, de szerintem ízre nem sokkal másabb - plusz hamarabb elkészült. A turmixolással lehet tovább kellett volna menjek, így egy kicsit darabos, de mindenképp érdemes kipróbálni :) Kösz a receptet!

riodejaneiro
riodejaneiro Mon, 2017-06-19 07:41

Elnézést, de nem tudom mit jelent, hogy "felhúzzuk a zöldborsós alapot".
Előre is köszönöm a felvilágosítást.

340
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
zöldborsó 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 6 dl
habtejszín 2 dl
bazsalikom 0 ízlés szerint
tökmagolaj 5 csepp