Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos chilis lazackrémleves

Bazsalikomos chilis lazackrémleves
Bazsalikomos chilis lazackrémleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves akár maradék lazacból, akár ünnepi előételként, levesként is megállja a helyét az asztalon.

Finoman fűszeres, citromos és jóízű. Természetesen ízlés szerint többféle fűszert is használhatunk!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lereszelt fokhagymát a vajon átmelegítjük, rádobjuk a kis kockákra vágott lazacfilét, sózzuk, csipet (ízlés szerint mehet több is!) chilipaprikával megszórjuk, borsozzuk, citromozzuk.
  2. Kb. 5-10 percig keverve pároljuk, majd felöntjük vízzel, majd összeturmixoljuk.
  3. Ha felforrt, belekeverjük a liszttel elkevert tejszínt.
  4. Pár perc gyöngyözés után bazsalikommal díszítve tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 555
elküldve: 4
receptkönyvben: 125
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
főzőverseny: halételek főzőverseny
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: leves

egyéb elnevezések

lazackrémleves, tejszínes halleves, pikáns lazacleves, bazsalikomos lazacleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TebezsreObasz
TebezsreObasz Sun, 2016-04-17 23:18

Nagyon finom lett a leves. Legközelebb pici módosításként a citromlevet utólag fogom beletenni, ugyanis összekapta a tejszínt. Szerencsére ez csak esztétikai probléma volt, az íze ettől nem lett rosszabb.

444
lazac 10 dkg
vaj 2 dkg
fokhagyma 1 gerezd
himalája só 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
citrom 0.5 db
főzőtejszín 1 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 0.5 evőkanál
bazsalikom 0 ízlés szerint