Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos csirkecomb gorgonzolaszószban

Bazsalikomos csirkecomb gorgonzolaszószban
Bazsalikomos csirkecomb gorgonzolaszószban
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bazsalikom nagyon erőteljesen nő, miután összeültettem egy nagy cserépben a koktélparadicsommal. Szeretik egymást. Frissen, illatosan sok ételben használom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat nagy lángon kevés olajon erősen lepirítjuk egy serpenyőben. Sózzuk, színes borsot tekerünk rá. Mellédobunk két babérlevelet. Picike vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
  2. A gorgonzolát villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, jól összekeverjük. Mire a hús megpuhult gyakorlatilag zsírjára is sül. A combokat kiszedjük egy tálba. A serpenyőben lévő szaftba beleöntjük a tejfölös gorgonzolát, még egyet rottyantunk rajta. Beletépkedjük a bazsalikomleveleket. A szószt rákanalazzuk a csirkecombokra.
  3. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 600
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
271 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajszószos csirkecomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

576
olívaolaj 1 ek
csirke felsőcomb 3 db
babérlevél 2 db
gorgonzola 5 dkg
tejföl 1 dl
bazsalikom 1 csokor
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint