Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos fehércsokoládé-krém

Bazsalikomos fehércsokoládé-krém
Bazsalikomos fehércsokoládé-krém
13 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Metro Gasztroadámián egy workshop alkalmával készítettük ezt a desszertet Bereznay Tamással, és határozottan az este fénypontja lett. Végtelenül egyszerű elkészíteni, de a bazsalikom mégis különlegessé teszi. Nyugodtan legyünk bátrak, és rakjunk bele bőven, nem lesz átható bazsalikom íze, csak finom lecsengést ad a krémnek. Bármilyen szezonális gyümölcsöt adhatunk hozzá, de ezt ne spóroljuk le, mert önmagában igazi tömör gyönyör.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét apró darabokra törjük, és egy tálba tesszük.
  2. A tejszínt közepes lángon felforraljuk, közben kavargassuk, nehogy odaégjen az alja!
  3. A két tojássárgáját felverjük, és folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a forró tejszínt, és alaposan kikeverjük.
  4. A tojásos-tejszínes keveréket visszaöntjük az edénybe, és alacsony lángon, folyamatos keverés közben 3 percig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni.
  5. A keveréket még forrón a fehér csokoládéra öntjük, és spatulával addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.
  6. Jó nagy adag bazsalikomot (legalább 4-5 szál) dobunk a még forró masszába, belenyomkodjuk, és az egészet fóliával lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  7. Kivesszük a bazsalikomleveleket, kinyomkoduk a levét a csokiba, hogy minden ízanyagot kinyerjük.
  8. A krémet poharakba adagoljuk, és hűtőben legalább másfél órát hűtjük.
  9. Kockára vágott eperrel és néhány csepp balzsamecetkrémmel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 963
elküldve: 7
receptkönyvben: 619
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
59 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres krém fehér csokoládéval, fehér csokikrém eperrel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Fri, 2015-02-13 09:53

Szia, azt szeretnem kerdezni, hogy a kelyheket hol szerezted be? Nekunk nagyon-nagyon regen volt ilyen kelyhunk, de azota pont ezt a fajtat nem lattam sehol, viszont ebbol a legfinomabb a puding :) tudsz segiteni? Koszonom

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-05-16 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

csanna
Csanna / csanna Fri, 2014-05-16 01:59

elkészítettük és a mi lelkünket is megéri :) Én szeleteltem alá is banánt meg epret, és ez a mennyiség sajnos csak két főre volt elegendő ;) (a mohó mindenünket!!)

361
fehér csokoládé 140 g
habtejszín 180 ml
tojássárgája 2 db
bazsalikom 1 marék
eper 10 dkg
balzsamecet 2 teáskanál