Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos halványító zellerkrémleves

Bazsalikomos halványító zellerkrémleves
Bazsalikomos halványító zellerkrémleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiválóan illik a zeller áttetszősége a krumpli tejszínes selymességével.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert és a krumplit tetszés szerint feldaraboljuk, a fokhagymát apró darabokra vágjuk, majd beletesszük a fazékba, annyi vízzel felengedve, amennyi ellepi a zöldségeket.
  2. Hozzáadjuk a bazsalikomot, sózzuk, és készre főzzük.
  3. Levesszük a tűzhelyről a levesünk, botturmixszal krémesítjük, belecsurgatjuk a tejszínt, megborsozzuk, szükség esetén még sózzuk, és összeforraljuk. Ha túlságosan besűrűsödne, hígíthatjuk kis tejjel.
  4. A tetszés szerinti kockákra feldarabolt sonkát megpirítjuk, és megszórjuk vele krémlevesünk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 820
elküldve: 1
receptkönyvben: 108
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zellekrémleves sonkával, burgonyás zellerkrémleves sonkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

m.evi
m.evi Tue, 2013-12-10 11:00

Kedves Enikő!

Nagyon szeretem ezt a receptet, már többször elkészítettem! :) Sőt a zöldségeket nem szerető kisfiúnknak is ízlik!

Szép napot!

Üdv:
Évi

230
halványító zeller 10 közepes szár
burgonya 4 db
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 2 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
füstölt-főtt tarja 20 dkg
víz 15 dl