Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos karalábé-krémleves

Bazsalikomos karalábé-krémleves
Bazsalikomos karalábé-krémleves
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napokban a kezembe került egy szimpatikus recept, amelyben bazsalikommal készítették el a karalábé-krémlevest. Ezekből az alapanyagokból elkészítettem a saját verziómat, amihez túl sok mindenre nem is volt szükség: víz, karalábé, bazsalikom egy kevés fűszer: fehérbors és só került bele, illetve én még felturbóztam egy kis tejszínnel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk, majd felkockázzuk a karalábét és a fokhagymát.
  2. Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a karalábét, és együtt pároljuk (fedő alatt) 5-10 percig.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel.
  4. Puhára főzzük, beletesszük a bazsalikomot, majd levesszük a tűzről, és leturmixoljuk.
  5. Végül beletesszük a tejszínt, még egyet rottyantunk rajta a tűzön, és kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 047
elküldve: 14
receptkönyvben: 950
elkészítve: 115/115
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábés krémleves, krémes karalábéleves bazsalikommal

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ginagini
ginagini Sat, 2015-05-02 14:11

Ez valami isteni finom! Nagyon köszönöm, hogy feltöltötted! Én nem tejszínnel, hanem zabpehellyel sűrítettem.... nem tudok betelni vele! Az illat, ami a lakásban kering, hát valami fantasztikus! 3 karalábéból csináltam, sok lett belőle, de szerintem hamar elfogy majd! :)

krampusz80
krampusz80 Fri, 2015-03-13 00:52

Finom lett! Feldobta az unalmas karalábélevest.
Randika: én a krémleveseket általában pirítóssal szoktam enni.

Randika
Randika / Randika Wed, 2015-03-04 21:41

jól néz ki,rögtön meg is kóstolnám.Milyen belevalót ajánlanátok hozzá?nekem így nagyon szűz :)

asztaloszsu
asztaloszsu / asztaloszsu Tue, 2014-06-10 14:24

Nagyon szeretem a krémleveseket, s örvendek, hogy egy újabb recepttel bővült a repertoárom. Finom lett. Egy kis petrezselyem zöldet is kellett vágnom bele, annyira szépen mosolyogtak rám, de az is talál hozzá.

junkgirl
junkgirl Thu, 2014-06-05 19:40

Ma ezt főztem vacsorára. Rögtön dupla adagot. Nem bántam meg, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

inimma
inimma Sat, 2014-05-03 07:52

Kedves Nora, jelentem,új kedvenc levesünk lett. Annyit változtattam,hogy mivel nem ehetek tejtermékeket, a tejszínt kihagytam és burgonyával sűrítettem. ( Minden krémlevest így készítek ) Vega kisfiam ma is ezt kért ebédre, most még szívesebben locsolgatja a bazsalikomot. :) Köszönet a receptért !

Bandeee
Bandeee Sun, 2014-03-30 18:26

Szia Nóra,

Gratulálok, ez a verzió telitalálat!!! :) Köszi az isteni receptet, kevés is volt így csinálnom kellett még egy adagot, de abból sem maradt holnapra :)

167
karalábé 1 közepes db
víz 4 dl
bazsalikom 0.5 csokor
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 2 csipet
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek