Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos leves

Bazsalikomos leves
Bazsalikomos leves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept úgy született, hogy próbáltam variálni a babának a szokásos krumpli + hús összeállítást úgy, hogy abból magunknak is legyen ennivalónk. Persze, ha valakinek nincs babája, nyugodtan elkészítheti magának is, csak hagyja ki a 4. lépést.

hozzávalók / 2 adag

A leveshez

A sűrítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmosunk egy kis darab pulykamellet, és felkockázzuk apróra.
  2. Megpucolunk, megmosunk, felkockázunk 2 db krumplit.
  3. A krumplit és a pulykát feltesszük vízben főni, teszünk hozzá egy szelet vöröshagymát, és puhára főzzük.
  4. Miután megfőtt, kiveszünk belőle a babának néhány kocka krumplit, pulykát és egy kis levest, és a baba korának megfelelően összetörjük.
  5. Magunknak főzünk tovább. Megpucolunk egy gerezd fokhagymát, és egészben beledobjuk.
  6. Fűszerezzük sóval, petrezselyemzölddel és bazsalikommal.
  7. 1 ek lisztből 1 ek étolajjal és vízzel rántást készítünk, majd a levesbe öntjük.
  8. Megkeverjük, kivesszük a vöröshagymát, és 5-10 percig (vagy amíg megetetjük a babát) főzzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kongika

Mióta szakács: 2013.04.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykahúsos krumplileves, bazsalikomos krumplileves pulykahússal, pulykás krumplileves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

283
burgonya 2 db
pulykamell 20 dkg
vöröshagyma 0.5 kis db
víz 0.5 l
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
rozsliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek