Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos madártej

Bazsalikomos madártej
Bazsalikomos madártej
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti az új ízeket, mindenképpen próbálja ki ezt a klasszikus édességet egy kis bazsalikommal fűszerezve.

hozzávalók / 4 adag

A madártejhez

A karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket 2 ek szőlőcukorral kemény habbá verjük.
  2. 1,3 liter tejet egy nagy lábasban felforralunk. A vanília magjait kikaparjuk, és az üres rudakkal együtt a tejhez adjuk
  3. A kemény tojásfehérje habot a forró tejbe szaggatjuk, majd egy percig fedő alatt főzzük. Ezt követően a galuskákat szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük.
  4. A bazsalikomot megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk. A maradék 2 dl tejjel összeturmixoljuk a leveleket, aztán átszűrjük.
  5. A tojássárgákat a cukorral felhabosítjuk. A bazsalikomos tejjel simára keverjük a pudingport és a cukros tojáshabhoz adjuk. (Itt hozzátehetünk pár csepp zöld ételfestéket, ha szeretnénk.)
  6. Levesszük a tűzről a forró tejes lábast, és óvatosan hozzákeverjük a bazsalikomos-tojásos keveréket. Kissé besűrítjük vigyázva, hogy ne forrjon, mert akkor a tojás összekaphat! Ha kész, hagyjuk hűlni.
  7. A tetejére halmozzuk a galuskákat, és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egész éjszakán át ott pihen.
  8. A cukorból és a vízből a szokásos módon karamellt készítünk. Tálalás előtt a habra csepegtetjük, és így kínáljuk az édességet. Bazsalikommal díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 058
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns madártej, habgaluskás desszert, zöld madártej bazsalikommal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

381
bazsalikom 3 marék
tej 1.5 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojás 4 db
szőlőcukor 6 ek
folyékony édesítőszer 10 ml
vanília 1 db
1 csipet
ételfesték 2 csepp
cukor 2 ek
víz 2 ek