Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos-mandulás-baconös pulykabatyu

Bazsalikomos-mandulás-baconös pulykabatyu
Bazsalikomos-mandulás-baconös pulykabatyu
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss bazsalikomlevél íze teszi különlegessé ezt a fogást. Pár éve egy görög étteremben kóstoltam hasonló finomságot, ezt próbáltam egy kis baconnal, mandulával felturbózva itthon is megalkotni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként kiváló hozzá a rizs, én most kaliforniai paprikás rizzsel tálaltam.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A pulykamellből nagyobb szeleteket vágunk, melyeket jól kiklopfolunk, majd sózunk, borsozunk.
  2. A sajtokat lereszeljük, összekeverjük, a mandulát durvára vágjuk.
  3. A hússzeleteken egyenlően elosztjuk a tölteléket a következő sorrendben: bacon szalonna, bazsalikomlevél, reszelt sajtok, manduladarabkák.
  4. Ezután félbehajtjuk a megpakolt hússzeleteket, és a széleit fogvájóval összetűzzük.
  5. A batyukat duplán panírozzuk (liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), majd bő forró olajban kisütjük.
  6. Tálalás előtt ne felejtsük el a husit fogvájó-mentesíteni!
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 688
elküldve: 4
receptkönyvben: 514
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bazsalikommal, baconnal és mandulával töltött pulykamell, bazsalikomos-sajtos pulykabatyu, sajtos-baconos pulykamell bazsalikommal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-08 17:06

szia szaszy
csírkével nem lehethelyettesíteni a pulykát?

Dixy
Knoblauh Diána / Dixy Sun, 2010-12-12 14:49

tudod mit? hát ez..... hiperbrutálextra-extra finom kaja. nyamii ez nagyon bűnös kaja, imádom a főztödet. üdv

Szaszy
Szaszy / Szaszy Mon, 2010-12-13 02:11

Szia Dixy!
Köszönööm! :o) Örülök, hogy így tetszik. :) Én is imádom ezt a hamit, főleg a bazsalikom miatt, szerintem nagyot dob rajta. Üdv: Szaszy

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-10-29 21:17

Jaj de guszta!Gyönyörűség-még így vacsora után is , meg tudnék egyet enni.De hogy ez is őszi szünet menüje lesz, az tuti!!!Éva-Anyóca

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2010-10-29 10:55

Kedves Szaszy! Ez nagyon guszta, szívesen megenném! Érdekes ötlet a mandula. Köszi a receptet! Üdv: "Makkermanó"

1826
pulykamell 1 kg
bacon 20 dkg
mozzarella 16 dkg
trappista sajt 8 dkg
füstölt sajt 4 dkg
mandula 2 dkg
bazsalikom 8 levél
zsemlemorzsa 25 dkg
tojás 4 db
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl