Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos sajtkrémleves

Bazsalikomos sajtkrémleves
Bazsalikomos sajtkrémleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tömény sajtcsoda. Én abszolút sajtmániás vagyok, bárhol-bármikor és bármilyen formában-fajtában jöhetnek a sajtok. Egy ilyen sajtimádónak, mint amilyen én vagyok, ez a sajtleves maga a megkoronázása a sajtoknak. Hihetetlenül gyorsan kész van, és egy kezdő is elkészítheti, mert pofonegyszerű. Igazi tömény sajtcsoda.

Igaz, hogy a sajtok nem olcsóak, de akár száraz, megmaradt sajtvégeket is beledobálhatunk, amivel már nem tudunk mit kezdeni. Bármilyen fajta sajtot rakhatunk bele, kísérletezzünk, az a lényeg, hogy legalább 3-4 féle sajt legyen benne.

A másik dolog amiért ennyire rajongok ezért a receptért az az, hogy hétköznap is és akár ünnepkor is megállja a helyét. Egy családi vasárnapot épp úgy feldob, mint amennyire helytáll a karácsonyi asztalon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Feltét nélkül is tökéletes, de ha szeretnénk feldobni, szórjuk meg pirított zsemlekockákkal vagy pirított tökmaggal.

Ha sűrűnek találjuk, nyugodtan tegyünk még hozzá tejet, mert ez sajttípus függő, hogy mennyire sűríti be a levest. De ha sűrűn szeretjük, egye fene, úgy is isteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk. Ha felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Majd hozzáöntjük a tejet, tejszínt, vizet. Felforraljuk.
  2. Amíg felforr, lereszeljük a sajtokat, de közben figyelni kell a tejes-vajat keverékre, néha-néha meg kell keverni.
  3. Ha felforrt, a sajtokat beleszórjuk, a krémsajtot belenyomjuk, a rokfort sajtot apró kockákra vágva hozzáadjuk. Közepes fokozatra vesszük, hozzáadjuk a borsot, a szerecsendió virágot és a felaprított bazsalikomot. Néhány kevergetés után, ha a sajtok felolvadtak, tálalhatunk is.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 40 548
elküldve: 8
receptkönyvben: 646
elkészítve: 33/41
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sajtkrémleves, sajtkrémleves bazsalikommal, csupa sajt sajtkrémleves, sajtleves, könnyű sajtleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KittusCa
Kittusca / KittusCa Sun, 2014-11-02 15:24

Szia!
Én szárított bazsalikommal készítettem, de az a 2-3 evőkanál elég sok. Bőven elég be eggyel, különben csak a bazsalikom ízt érezni benne.
Köszönöm a receptet!

782
vaj 10 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 7 dl
főzőtejszín 2 dl
víz 2 dl
kéksajt 20 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
trappista sajt 20 dkg
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió virág 1 kávéskanál
bazsalikom 1 marék