Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos-sajtos csirke

Bazsalikomos-sajtos csirke
Bazsalikomos-sajtos csirke
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss bazsalikomot vásároltam, és egy finom ebédet szerettem volna, úgy gondolom, a csirkéhez jól illik a bazsalikom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Párolt rizzsel tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat kettévágjuk, kicsontozzuk.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, és vajon mindkét oldalát megsütjük.
  3. A maradék zsiradékban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd felöntjük a csirkealaplével.
  4. Hozzáadjuk a fokhagymát.
  5. Az elősütött csirkecombokat hőálló tálba tesszük, és leöntjük a hagymás lével.
  6. Forró sütőbe tesszük, közben összekeverjük a tejfölt, a kechupot, a reszelt sajtot és az apróra vágott bazsalikomot.
  7. Ezt a keveréket ráöntjük a csirkére, és kb. 1 óra alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 147
elküldve: 2
receptkönyvben: 167
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös csirkecomb bazsalikommal, bazsalikomos-tejfölös csirkecomb sütőben sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

526
csirkecomb 6 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
trappista sajt 15 dkg
tejföl 3 dl
csirke alaplé 2 dl
ketchup 1 ek
bazsalikom 1 csokor
vaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint