Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos sárgarépa-krémleves

Bazsalikomos sárgarépa-krémleves
Bazsalikomos sárgarépa-krémleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok répa, s még több tejszín a hűtőben, levesre ácsingózó gyerek, kellemetlen, esős idő odakint... Szerencsére nem volt más választásom, mint ez a leves... : )

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk, s karikákra szeljük.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a répákat, s lefedve, időnként keverve rajta egyet-egyet, 10 perc alatt megpároljuk a zöldséget. Közben vízforralóban /vagy fazékban/ 1,5 liter vizet forralunk.
  3. 10 perc után a répákat átzuttyintjuk egy fazékba, felöntjük kb. 1 liter forró vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat. A levest felforraljuk, s lobogva addig főzzük a zöldséget, míg meg nem puhul.
  4. Ekkor a levet egy másik edénybe szűrjük, a répát összeturmixoljuk, alaposan megsózzuk, s fokozatosan felengedjük a levessel.
  5. A tűzre visszatéve tovább fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval. Újra felforraljuk, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, s ha kell, a maradék forró vízzel higítjuk. Egy utolsó rottyintás után kész.
  6. Apróra vágott bazsalikommal megszórva, pirítóssal vagy grissinivel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 862
elküldve: 3
receptkönyvben: 213
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sárgarépa-krémleves bazsalikommal, bazsalikomos sárgarépaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

estee
estee Thu, 2014-10-02 23:28

Vajjal és provance-i fűszerekkel príma, a tejszínhab elhagyható

3masmama
3masmama Thu, 2012-08-30 12:43

Nagyin finom ez a leves, már többször elkészítettem. Még a gyerkőcök is szeretik, pedig nem rajonganak a répáé. Köszönöm a receptet.

Joan
Joan Sat, 2012-08-25 07:01

Ma kipróbálom, olaj helyett vaj után kiált és biztos, hogy én nem fogok ennyit mosogatni, szerintem egy fazékban is elkészül. :)

vanillin
vanillin / vanillin Wed, 2012-03-28 17:42

Nem is gondoltam, hogy a sárgarépával ilyen isteni finom dolgot is lehet művelni :) Imádom és így tavasszal különösen frissítő.

272
sárgarépa 1 kg
olívaolaj 1 ek
víz 1.5 l
leveskocka 2 db
habtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint