Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos tészta feketeerdő sonkával

Bazsalikomos tészta feketeerdő sonkával
Bazsalikomos tészta feketeerdő sonkával
14 perc / előkészület: 10 perc főzés: 2 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kedvelem az olaszok szélesmetéltjét. Igazán nekem tetsző tészta, ezért ha én gyúrom a tésztát otthon, gyakran vágom ilyen formára. Rám tört a tésztafestési láz. Most sok volt a bazsalikomom, ezért lett zöld, de szeretnék mindenféle színt és formát kipróbálni. Annyira finom és különleges egy kézzel frissen elkészített tészta, hogy a legnevesebb tésztagyárak termékei nem hasonlíthatóak hozzá. Mindenki tart tőle - nem is divat már -, pedig rém egyszerű feladat. Az én gyerekkoromban (igaz, az jó régen volt), anyám vagy nagyanyám egy levestésztáért is előkapta a nyújtódeszkát, nyújtófát és már készítették is a tésztát. Egyszer mindenkinek ki kéne próbálnia. Biztos vagyok benne, hogy nem hagyná senki abba. 

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 20 dkg durumlisztből és 1 dl hidegvízből tésztát gyúrunk.
  2. A két marék bazsalikomlevelet 1 tk olívaolajjal késes aprítóban péppé daráljuk, majd hozzáadjuk a tésztát és plusz 3 ek tésztalisztet és addig keverjük, míg zöld nem lesz.
  3. Lisztezett deszkán, vagy tésztagépen vékonyra nyújtjuk, szélesmetéltnek felvágjuk. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük.
  4. A sonkát csíkokra vágjuk, és kevés olajon ropogósra pirítjuk, a tésztát, ha megfőtt, ebbe szedjük.
  5. Tálalásnál cottage cheese-zel is megszórjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 407
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bazsalikomos-feketeerdei sonkás tészta, házi tészta füstölt sonkával és sajttal, pirított sonkával tálalt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-08-01 19:04

Kedves Nyali-Fali!

Én a késessel kevertem hozzá a tésztát (10-15 mp alatt tökéletesen beledolgozta). Ha esetleg kicsi az aprítód ehhez a tésztamennyiséghez, akkor mindezt elkövetheted késsel és kézzel is, csak úgy tovább tart. Én magam bármire képes vagyok friss házi tésztáért. Tehát ez sem tántorítana el. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog neked is. Ha bármiben még segíthetek, csak írj. Üdv: Évi néni

nyali-fali
nyali-fali Wed, 2012-08-01 18:49

Kedves Évi néni! a 2. pontban leírtakkal kapcsolatban lenne egy kérdésem. A bazsalikom összeapritása után a kést ki kell venni a gépből és úgy kell tovább keverni a tésztával, vagy benne kell hagyni és késsel keverni a tésztát? (Nekem nem univerzális robotgépem van, hanem egy egyszerű aprítóm.).
Szívesen elkészíteném, ránézésre nagyon tetszik a recept, de mielőtt hozzáfogok, megvárom szíves válaszát.

686
durumliszt 20 dkg
durumliszt 3 ek
víz 1 dl
1 csipet
olívaolaj 1 teáskanál
bazsalikom 2 marék
feketeerdő sonka 10 dkg
olívaolaj 1 ek
cottage cheese 20 dkg