Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

BBQ padlizsánkrém házi majonézzel és medvehagymával

BBQ padlizsánkrém házi majonézzel és medvehagymával
BBQ padlizsánkrém házi majonézzel és medvehagymával
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bor ízharmonizációs vacsorán vettem részt, ahol a 6 borhoz tapas-okat szolgáltunk fel, ez volt az egyik. Ilyen mennyei padlizsánkrémet még nem ettem!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Előételnek, vagy mint ebben az esetben, borok mellé remek választás. A füstölt pirospaprika port ne hagyjuk ki, sok kulináris szaküzletben beszerezhető már, magyar és külföldi gyártmányok is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, enyhén megszurkáljuk, hogy a sülés közben ne robbanjanak szét. Kerti grillen (fontos a füstös ízek miatt) 200 fokon megsütjük, amíg mindenhol feketére nem vált a héja.
  2. Ezután kerámia vagy műanyag késsel felvágjuk őket, műanyag kanállal kikaparjuk a belsejét. A húst felaprítjuk, és műanyag szűrőben hagyjuk legalább 1 órán át lecsöpögni belőle a felesleges nedvességet.
  3. Elkészítjük a majonézt. Előzetesen hűtsük be hozzá a tojásokat és az olajat. A tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, füstölt pirospaprika port és a sót.
  4. Ezután vékony sugárban vagy cseppenként beledolgozzuk az olajat, folyamatos keverés mellett.
  5. A medvehagyma leveleket apróra vágjuk, és hozzáadjuk a kész majonézhez.
  6. Beleforgatjuk a padlizsánt, és ha szükséges, után sózzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 666
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

füstös padlizsánkrém, padlizsánkrémes tapas, füstölt ízű padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
padlizsán 5 db
tojássárgája 3 db
olívaolaj 3 dl
medvehagyma 1 csokor
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
mustár 1 kk
1 kávéskanál