Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

BBQ-s karaj

BBQ-s karaj
BBQ-s karaj
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Élek-halok a karajért és a BBQ szószok füstös ízéért, így amikor a  neten megláttam ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy el kell készítenem. Némiképp módosítottam a videóban látottakhoz képest, de ez szerintem a hasznára vált. Isteni finom, mindenki szereti, és sosem marad belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kiklopfoljuk. Mint a képen is látszik, őzgerinc formában fogjuk sütni a húst, az enyém akkorra, hogy a 3 réteghez összesen 9 szelet karajra van szükségem, de ez mérettől függően változhat.
  2. Ha a húst előkészítettük, akkor a formánkat kicsit beolajozzuk, és a baconnel kibéleljük, hogy szépen mindenhol befedje a formát, de hagyjunk bőven lelógó részeket is, mert azzal fogjuk a tetejét bebugyolálni.
  3. A sajtot és a pritaminpaprikát szeletekre vágjuk, de a paprikánál próbáljunk meg minél nagyobb szeleteket vágni, lehetőleg ne vagdossuk apró darabokra. Természetesen az apró darabok sem kerülnek a szemétbe, bárhova rakhatjuk őket, de érdemes az apró lyukakba tenni a kisebb, megmaradt darabokat.
  4. Ha mindent előkészítettünk, akkor elkezdhetjük összeállítani. Íme a sorok sorrendje: Az alsó réteg baconre jön egy adag BBQ szósz, elkenjük, majd egy sor hús, amit megszórunk pirospaprikával. Nem kell sok, ne essünk túlzásba, csak hintsük meg vele. Ezután még egy adag BBQ szósz, majd egy sor sajt, majd végül a pritaminpaprika. Tehát a sorrend: szósz, hús, szósz, sajt, pritaminpaprika. Ezt kell háromszor megismételni (nekem legalábbis 3 réteget bír el a formám). A legfelső sor pritaminpaprikát is kenjük le szósszal, könnyebben fog hozzáragadni a bacon.
  5. Ha benne van minden finomság, ráhajtjuk a bacon lelógó részeit, majd fóliával lefedve 180-200 fok körüli előmelegített sütőbe toljuk az egészet nagyjából fél órára.
  6. FIGYELEM! A hús, a sajt és a bacon levet fog ereszteni (sokat)! Nehogy kiöntsük! Én úgy szoktam, hogy amikor megtelik a forma, egy hőálló tábla összegyűjtöm a szaftot, higgyétek el, aranyat ér! ÓVATOSAN öntsétek ki, nehogy megégessétek magatokat!
  7. Ha letelt a fél óra a fólia alatt, akkor levehetjük a fóliát, de mielőtt visszatoljuk a sütőbe, kenjük meg a tetejét is a BBQ szósszal. Ugyanazon a hőmérsékleten (kb 200 fok) süssük, míg egy késsel könnyen át nem tudjuk szúrni az aljáig a rétegeket.
  8. Ha teljesen átsült, akkor óvatosan fordítsuk át egy tepsire az egészet és minden oldalát kenjük le a szósszal, majd mehet vissza még kb 15-20 percre a sütőbe, míg szépen megpirul. Ez idő alatt elkészíthetjük a rizst. Ha minden elkészült, a tálalásnál a szafttal öntsük le a húst és a rizst is. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 1 191
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli_R

Mióta szakács: 2019.06.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconös karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

944
sertés rövidkaraj 0.5 kg
pritaminpaprika 3 db
bacon 25 szelet
trappista sajt 20 dkg
barbecue szósz 100 ml
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint