Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bébispenótos-garnélás pite

Bébispenótos-garnélás pite
Bébispenótos-garnélás pite
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer ráakadtam erre a receptre egy blogon, amikor a keresőbe beírtam, hogy: " garnéla, spenót". Ezt adta ki, és nem is tellett sok időbe, hogy megcsináljam!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon jó vendégváró étel, mivel melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható. Már a felszolgálás előtt egy nappal nyugodtan meg lehet csinálni, így másnapra időt spórolunk, ha több mindent szeretnénk készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont megpirítjuk kevés zsiradékon, majd hozzátesszük a fokhagymanyomón áttört fokhagymákat.
  2. A bébispenót leveleket megfonnyasztjuk a fokhagymás szalonnán, majd fűszerezünk (a sóval nagyon óvatosan, mert a bacon önmagában nagyon sós).
  3. Ha friss garnélát vettünk, akkor csak beledobjuk a többi hozzávalóhoz és együtt pirítjuk őket egy pár percig, ha fagyasztott a garnéla, akkor előtte főzzük elő.
  4. Az egészet felöntjük tejszínnel, majd jól összefőzzük.
  5. A felvert tojást csak akkor keverjük bele, miután lehúztuk már a serpenyőt a tűzről, és nem forr már.
  6. Egy pitének való tálat kivajazunk, és enyhén belisztezünk. A kiolvadt leveles tésztánkat szép kerekre nyújtjuk, majd elegyengetjük a széleit a tálban úgy, hogy egy kb. ujjnyira érjen a tészta széle.
  7. A bébispenótos-garnélás masszát ráöntjük a tésztára, és szépen elsimítjuk, hogy mindenhova jusson. Ezután a sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a tészta széle szép aranybarna nem lesz, és a teteje is megpirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 599
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos rákos pite, garnéla rákos-bébispenótos pite, sós pite garnélával és bébispenóttal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

754
leveles tészta 1 csomag
garnéla 250 g
spenót 250 g
bacon 150 g
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 250 ml
szerecsendió 1 kávéskanál
1 csipet
fekete bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db