Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bechamellel töltött rakott palacsinta

Bechamellel töltött rakott palacsinta
Bechamellel töltött rakott palacsinta
140 perc / előkészület: 40 perc főzés: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sokszor már tanácstalan a -nem rövid listájú- vasárnapi ebéd milétéről, és ilyenkor megkérdez engem, mivel várjon haza, és én nagyon szeretem a "béchamel"-es tésztáját, tehát most vasárnap ezt kértem. Hát ő főzött is egy nem kis adagot (fél tonna körül ültünk az asztalnál), a többi finomság mellett. Hát mondanom sem kell, hamar elfogyott, és én ettem volna még, de mivel? Nemrég készült egy rakott palacsinta, hát beötvöztem a kettőt, és ez lett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Soha ne állj neki munka után, 17-órakor!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítünk egy hatalmas adag palacsintatésztát, ehhez fog kelleni 1,2 l tej, 0,8 kg liszt, 2 tojás, szódavíz, 2-3 ek étolaj, ízlés szerint só és porcukor.
  2. Összekeverjük csomómentesre a hozzávalókat habverővel (a nagyim azt mondta, hogy akkor jó, ha a villa között nem marad semmi, de a tetején egy pici igen).
  3. Megsütjük a palacsintát (ne izguljunk ha marad, majd jó lesz desszertnek).
  4. Elkészítjük a bechamel mártást: lassú tűzön felforraljuk a maradék 0,8 l tejet (végig keverjük, különben leég, és nem lesz jó sikálni), majd félretesszük.
  5. Egy másik edénybe beletesszük a vajat, és kis lángon elkezdjük megolvasztani. Amikor a vaj megolvadt, beleteszünk egy bögre lisztet és elkeverjük, picit megsárgítjuk (az egész másodpercek kérdése, és ha barna lesz, vége, megégett), majd hozzátesszük a tejet, és habverővel lassú tűzön simára keverjük, kissé besűrítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.
  6. Megfőzzük a darált húst ízlés szerint sóval, borssal, és hozzáadjuk a kukoricát.
  7. Amikor elkészült, hozzáadjuk a bechamel mártás felét.
  8. Lereszeljük a sajtot.
  9. Fogunk egy jénai tálat, és az alját kibéleljük 1-2 palacsintával.
  10. A palacsinták közepére teszünk a darált húsos szószból és a reszelt sajtból egy keveset, majd 2 irányból behajtjuk (ne legyünk mohók, mert hamar szakad a tészta), és beletesszük a jénaiba.
  11. A tetején elosztjuk a maradék bechamelt (ha több rétegbe kerülnek a kis palacsinta batyuk, közéjük is tegyünk), rátesszük a fedőt, és beküldjük a sütőbe pirulni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 087
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

petione

Mióta szakács: 2013.04.02.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott palacsinta, húsos rakott palacsinta, húsos-bechameles rakott palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1490
finomliszt 100 dkg
tej 2 l
darált sertéshús 0.75 kg
edami sajt 35 dkg
tojás 2 db
vaj 15 dkg
porcukor 2 ek
szódavíz 5 dl
csemegekukorica 340 g